פרסום ראשון: הממשלה תכריז על דרום ת"א כאזור עדיפות לאומי

הממשלה תכריז על דרום ת"א כאזור עדיפות לאומי
לפי ההצעה המסתמנת בממשלה, יוגדרו אזורי "עדיפות לאומית" חדשים, לפי שיעור מבקשי המקלט שחיים בהם. במסגרת התכנית החדשה, תל אביב צפויה לקבל הטבות בשווי עשרות מיליוני שקלים
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
צילום: צילום: תומר נויברג, פלאש 90

הממשלה תכריז על דרום תל אביב כאזור עדיפות לאומי בשל מספר מבקשי המקלט החיים בה, ותעניק לתושבים המתגוררים שם הטבות וסיוע - כך פורסם היום (רביעי) לראשונה בחדשות הערב בכאן 11. זאת, חודשיים אחרי שראש הממשלה, בנימין נתניהו, חזר בו מההסכם עם האו"ם להרחקת מבקשי המקלט מישראל.

לפי התכנית המסתמנת, הממשלה תגדיר אזורי "עדיפות לאומית" חדשים, לפי שיעור מבקשי המקלט שחיים בהם. במסגרת זאת, הרשות המקומית הראשונה שתקבל הטבות בשווי עשרות מיליוני שקלים היא תל אביב.


ההצעה עצמה כוללת תקציבים משורת משרדים ממשלתיים - הבינוי, הפנים, התרבות, החינוך, ביטחון הפנים והמדע - כדי לשפר את המצב בשכונות. עיקרי ההחלטה, שאותה מוביל שר הבינוי והשיכון יואב גלנט, הם להביא ל"שיקום שכונות חברתי" באמצעות תכניות רווחה, תעסוקה ופנאי - בדגש על קשישים ואמהות חד הוריות - פעילויות חינוכיות, כמו קורסים והעשרה לבני נוער ומענה לילדים בגיל הרך; וחיזוק הביטחון האישי, בדמות הצבת עוד מצלמות וחיישנים ברחובות השכונות.

בהצעת ההחלטה שהגיעה לידי כאן חדשות ותועלה לאישור הממשלה בעוד כשבוע, נכתב כי "הצעת ההחלטה נועדה לסייע לתושבי האזורים בהם קיים ריכוז גבוה של מסתננים, במטרה להביא לשיפור אורח החיים של תושבי המקום, לשמור על זכויותיהם ועל ביטחונם, וכדי להעלות את החוסן הכלכלי והחברתי של אותם האזורים, תוך חיזוק מעמדם ותדמיתם כאמצעי לעידוד קליטת משפחות חזקות".

המדינה תתקצב את התכניות האלו ב-30 מיליון שקלים, ועיריית תל אביב תשקיע סכום דומה. כספים נוספים יגויסו בהמשך לתכנית. לא רק דרום תל אביב צפויה לקחת חלק בתכנית, שמוגדרת ככזו המיועדת להגדרת "אזורים בהם שיעור מסתננים גבוה כבעלי עדיפות לאומי". למעשה, כל רשות מקומית שיש בה למעלה מאלף מבקשי מקלט המהווים יותר מעשרה אחוזים מהמתגוררים באותו אזור, כאשר ככל הנראה גם אילת וגם פתח תקווה יוכלו לקבל הכרה כזו.

בחודש שעבר הודיעה המדינה לבג"ץ כי תעניק מעמד ל-300 מבקשי מקלט מסודאן מטעמים הומניטריים. זאת, בתגובה לעתירות שהוגשו ודרשו ממנה לקבל החלטה לגבי בקשות המקלט שהוגשו על יוצאי אותם אזורים. ההחלטה מצטרפת ל-500 מבקשי מקלט מסודאן שקיבלו מעמד בשנה האחרונה. כ-2,000 מבקשי מקלט מאותם אזורים עדיין מחכים לתשובה.

לפני כחודשיים פורסם כי ישראל מנהלת מגעים עם מדינות נוספות באפריקה בניסיון לגרום להן לקלוט מבקשי מקלט מישראל. לפי כמה מקורות אחת מהן זמביה. אחרי שרואנדה, המדינה השלישית הראשונה, הודיעה שלא תקבל מבקשי מקלט וההסכם עמה קרס, גם אוגנדה טרם הגיעה להסכם עם ישראל, חרף נסיעת השליח המיוחד למדינה. כעת מתברר כי בישראל מנהלים מגעים עם מדינות נוספות, בחיפוש אחר 'מדינה שלישית שלישית'. לפני שני מקורות, אחת המדינות שהועלו על הפרק היא זמביה, אך לכך לא התקבל אישור ואימות.

הפופולריים