חברת המחנה הציוני ויו"ר התנועה ח"כ ציפי לבני אומרת היום (ראשון) כי התיישבות איננה נותנת ביטחון, אלא צורכת ביטחון. בריאיון לקלמן ליברמן וזאב קם בתכנית קלמן-ליברמן בכאן רשת ב', אמרה לבני כי "ביטחון נותן צבא, ולא ילדים ומשפחות שנשלחות לגור בעומק השטח".
"התיישבות איננה נותנת ביטחון. היא חלק מאידיאולוגיה שאני מעריכה אותה, אני לא שותפה לה, של ארץ ישראל השלמה. אל תספרו לי שגוש קטיף והתנחלויות מבודדות נותנים למישהו ביטחון. הם דורשות שהצבא יגן עליהם. מי שנותן ביטחון הוא צה"ל ולא המתיישבים. אני לא תופסת מוסרית דבר נכון שבו משפחה עם ילדים קטנים נותנת למישהו ביטחון במקום אחר. בשביל זה יש לנו את צה"ל". היא הוסיפה כי הישובים בגוש קטיף לא היו נכונים, ואינם נכונים גם היום.
לבני ציינה כי הגיע העת לשוב לשולחן המדיני. לדבריה, סיסמאות הימין הופרכו: "טוב שאנחנו לא שולטים ונמצאים היום ברצועת עזה עם אחריות על שני מיליון פלסטינים. אם מישהו חושב היום בממשלה שטוב לחזור לשם, זה מבצע צבאי לא מאוד מסובך, לכו ותעשו את זה. סיסמאות הימין של רק עוד כוח ותנו לצה"ל לנצח גם זה הופרך" .
לבני הוסיפה כי בצד מכות צבאיות שיש להכות כאשר הדבר נדרש, יש לערוך מהלך מדיני משלים כולל ובינלאומי נגד חמאס, שהיעד הרחוק שלו הוא פירוז ובטווח המידי לאשר חיים הומניטריים סבירים ופרויקטים כלכליים בפיקוח לא דרך חמאס ברצועת עזה. "ביבי מעדיף בדרך כלל לגמור עם חמאס בהסדר מידי, תוך שהוא אומר שהוא לא עושה הסכמים עם חמאס", אמרה לבני. "ברור שכיבוש עזה אינו פתרון. זה ברור גם לממשלת הימין ימין ובצדק. עם ישראל מבין שאין תוחלת לעוד סבב ולכן הגיע הזמן לעבור לשולחן המדיני לצד פעולות צבאיות כשצריך".