גבאי ולבני סיכמו: יו"ר התנועה תהיה ראש האופוזיציה

גבאי הכריז: ציפי לבני תהיה ראש האופוזיציה

סוכם עוד כי שיתוף הפעולה בין המחנה הציוני לתנועה יימשך וגבאי יהיה מועמד לראשות הממשלה. "נעבוד במשותף במטרה להחליף את השלטון"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
לבני וגבאי
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי ויו"ר התנועה ציפי לבני הגיעו היום (שני) לסיכום כי לבני תחליף את יצחק הרצוג ותהיה יו"ר האופוזיציה. גבאי יהיה המועמד של המפלגה לראשות הממשלה לאחר שסוכם גם כי שיתוף הפעולה בין סיעות העבודה והתנועה יימשך.

"חברת הכנסת לבני מביאה לתפקיד ניסיון רב, במיוחד בנושאים המדיניים והביטחוניים, ואין לי ספק שתיצור אנרגיות חדשות באופוזיציה. אני שמח על מינויה", אמר גבאי. לבני הודתה להרצוג ואמרה: "החלטנו לחזק את המחנה הציוני כבסיס ליצירת גוש רחב ולעבוד במשותף במטרה להחליף את השלטון".

גבאי הודה לחברת הכנסת שלי יחימוביץ' "שותפתי הקרובה" על חלקה ב"סיוע ובבנייה" של השותפות הנוכחית של המחנה הציוני. "שלי הודיעה לי על רצונה להישאר יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ומי שעוקב אחר הישגיה, מבין את החלטתה", אמר גבאי.

לבני קראה "לכל מי שמבין שזוהי שעת חירום – להתאחד לקואליציית חירום". היא הוסיפה כי "לאזרחי ישראל תהיה הבחירה: או דרכה של הממשלה או דרכנו. על כל אחד, על כל מנהיג, לבחור צד. איש לא יוכל לשבת על הגדר".

ראש האופוזיציה היוצא הרצוג: "אני מברך את אבי גבאי יו״ר מפלגת העבודה והמחנה הציוני על ההחלטה הנכונה למנות את חברת הכנסת לבני לתפקיד יו"ר האופוזיציה ושמח מאד על הודעתם המשותפת. ציפי היא הראויה והמתאימה ביותר למלא את תפקיד ראש האופוזיציה ואני משוכנע שתמלא את תפקידה על הצד הטוב ביותר".

הפופולריים