מקורב לארדואן: אם נתניהו ימשיך לדרדר את המצב - הקשרים יהיו גרועים עוד יותר

"הקשר בין טורקיה לישראל עלול להיות גרוע יותר"
הגורם לכאן חדשות: "היטלר הפך את גרמניה לגזענית וזה מה שפוליטיקאים ישראלים עושים. מה שראש הממשלה נתניהו עושה זה פאשיזם"
מחבר עמיחי שטיין מחבר עמיחי שטיין
ארדואן בפרלמנט באנקרה, היום
צילום: צילום: אי-פי

מקורב לנשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן אמר היום (שלישי) כי אם ראש הממשלה בנימין נתניהו ימשיך לדרדר את המצב ייתכן שהקשרים בין המדינות "יהפכו לגרועים הרבה יותר". כשנשאל הגורם על ההשוואה שעשה ארדואן בין ישראל להיטלר אמר הגורם לכאן חדשות כי "היטלר הפך את גרמניה לגזענית וזה מה שפוליטיקאים ישראלים עושים. מה שראש הממשלה נתניהו עושה זה פאשיזם".


ארדואן עצמו תקף היום בחריפות את חוק הלאום שעבר בכנסת ואומר כי רוחו של היטלר מרחפת בקרב כמה מדינאים בישראל. בדברים שנשא בפרלמנט הטורקי בפני חברי מפלגתו אמר ארדואן כי חוק הלאום "מראה עד כמה ישראל היא מדינה ציונית, פשיסטית וגזענית".

נתניהו מיהר להגיב לדברים ואמר כי הנשיא הטורקי טובח בסורים ובכורדים וכולא רבבות מאזרחיו בכלא. "העובדה שה"דמוקרטור" הגדול ארדואן תוקף את חוק הלאום, זו המחמאה הגדולה ביותר לחוק זה. טורקיה, תחת שלטונו של ארדואן, הופכת לדיקטטורה חשוכה, ואילו ישראל שומרת בקפדנות על שוויון זכויות לכל אזרחיה, גם לפני החוק וגם אחרי החוק".

בחירת העורכת