פעילים במפלגת הליכוד תקפו היום (רביעי) בחריפות את ח"כ דוד ביטן בעקבות דבריו אתמול בתכנית "כאן הערב" בכאן רשת ב' נגד עתירתם של הדרוזים לבג"ץ נגד חוק הלאום. חבר מרכז הליכוד ואליד נסראלדין הגיב לדברים ואמר כי הוא "בוש ונכלם מהדברים הפוגעניים כלפי 120 אלף דרוזים, שמשתמע מדבריו שאין ליחס להם כל חשיבות בשל כמותם באוכלוסיעה".
בהודעתו פנה נסראלדין לביטן והוסיף כי "חביבי, אני מבקש במלוא האדיבות שתכניס לראש שלך טוב, שמדבריך נדף ריח של עוינות שאין לה אח ורע במפלגתנו. יתכן ויש החושבים כמוך, אך נמנעים להתבטא בשל האינטליגנציה שלהם ורמת תרבות הדיבור שמעניקה להם רף גבוה משלך - ועליך ללמוד מהם".
האזינו לריאיון עם דוד ביטן שעורר את הסערה:
"זאת ועוד, אתה אדם ששקוע בחשדות כבדים. ברור ולאחרים שאתה בחזקת זכאי עד שיוכח אחרת. אבל מי שמעליו עננה כבדה כמו שלך, צריך להתבייש מלתקוף אישית ופוליטית עם ענק כמו הדרוזים. שנלחמו למען העם היהודי, ובתוכם בני משפחתי ששמם חרוט בספר הנאמנים למדינת ישראל", הוסיף נסראלדין. "ילדיהם ונכדיהם של אותם גיבורים משרתים וישרתו את מדינתנו ישראל לנצח. אזי תלמד היסטוריה ודרך ארץ, בטרם תפגע בעמים אחרים גם אם הם ערבים ולא יהודים".
"כחבר מפלגה איתך אני נפגעתי ממעמקי לבי וכמוני הם רבים. היינו לך לעזר כדי שתגיע לכנסת ישראל, כי חשבנו שאתה אריה שיטרוף את השמאל. לפתע גלינו שאתה אריה שטורף האחים שלך במפלגה. עליך להתנצל בפניי ובפני כל דרוזי באשר הוא והלוואי ויסלחו לך", קרא נסראלדין.
ח"כ סאלח סעד (המחנה הציוני) הגיב אף הוא לריאיון של ביטן בכאן רשת ב' ואמר כי "כנראה השעות המרובות בחדרי חקירות ייבשו לדוד ביטן את המוח ושבשו את שיקול דעתו. לא יעלה על הדעת זלזול כזה באזרחים נאמנים המשרתים את המדינה. אנחנו ממשיכים במאבק נגד 'חוק הלאום' הגזעני ובעד שוויון בכל הכוח ונחקרי הליכוד יכולים לקפוץ עד מחר".
ח"כ ביטן אמר התייחס בריאיון לרן בנימיני ויגאל גואטה לכך שחברי הכנסת הדרוזים הגישו בג"ץ נגד החוק ואמר כי הדבר "לא מתקבל על הדעת". "אני לא יכול להבין אותם", אמר יו"ר הקואליציה לשעבר והוסיף כי יש לנו ברית דמים עם הדרוזים וזכויותיהם נשמרות. "אני לא מבין אותם. גם הדרוזים צריכים לכבד את הרוב".
בנט: "אופן החקיקה פגע בדרוזים"
יו"ר מפלגת הבית היהודי, נפתלי בנט, התייחס לטענת העדה הדרוזית בנוגע לחוק הלאום וצייץ בחשבון הטוויטר שלו כי "על הממשלה מוטלת האחריות למצוא את הדרך לאחות את הקרע עם האזרחים הדרוזים. לאחר שיחות עם רבים מהם התברר לו שאופן החקיקה של חוק הלאום, פגע מאוד דווקא במי שקשרו גורלם למדינה היהודית וזו כמובן לא הייתה כוונת הממשלה".
מוקדם יותר השבוע הגישו שלושה חברי כנסת מהעדה הדרוזית, שניים מתוכם חברי קואליציה, עתירה לבג"ץ נגד חוק הלאום. העותרים הם ח"כ אכרם חסון (כולנו), ח"כ חמד עמאר (ישראל ביתנו) וח"כ סאלח סעד (המחנה הציוני), ואליהם הצטרפו יו"ר פורום הרשויות הדרוזיות וראשי רשויות וכן המכון לחקר העדה הדרוזית.