ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הערב (רביעי) שייפגש עם נציגים דרוזים בעקבות הביקורת החריפה על חוק הלאום. הפגישה תתקיים בשבוע הבא בנוכחות שר הביטחון אביגדור ליברמן ושר האוצר משה כחלון.
ראש הממשלה הודיע שייפגש עם נציגים דרוזים בעקבות הביקורת החריפה על חוק הלאום. אבל גורם בסביבתו של נתניהו אומר כי החוק לא נתון לשינויים וניתן לדבר על חקיקה שתשפר את מצב העדה הדרוזית @shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/eLVZ9bSdyC
— כאן חדשות (@kann_news) 25 ביולי 2018
לצד זאת, גורם בסביבתו של נתניהו אומר כי החוק לא נתון לשינויים, וכי מתוך כבוד והערכה של ראש הממשלה לדרוזים יהיה ניתן לדבר על חקיקה שתשפר את מצב העדה הדרוזית.
אתמול התייחס ח"כ דוד ביטן (ליכוד) לכך שחברי כנסת דרוזים הגישו בג"ץ נגד החוק ואמר כי הדבר "לא מתקבל על הדעת". בריאיון לכאן רשת ב' אמר ביטן: "אני לא יכול להבין אותם. גם הדרוזים צריכים לכבד את הרוב".
דבריו של ביטן עוררו תגובות נזעמות בקרב חברי מרכז ליכוד. ואליד נסראלדין אמר כי הוא "בוש ונכלם מהדברים הפוגעניים כלפי 120 אלף דרוזים, שמשתמע מדבריו שאין ליחס להם כל חשיבות בשל כמותם באוכלוסיעה".
בהודעתו פנה חבר מרכז הליכוד לביטן והוסיף כי "חביבי, אני מבקש במלוא האדיבות שתכניס לראש שלך טוב, שמדבריך נדף ריח של עוינות שאין לה אח ורע במפלגתנו. יתכן ויש החושבים כמוך, אך נמנעים להתבטא בשל האינטליגנציה שלהם ורמת תרבות הדיבור שמעניקה להם רף גבוה משלך - ועליך ללמוד מהם".
יו"ר מפלגת הבית היהודי נפתלי בנט גם התייחס לטענת העדה הדרוזית בנוגע לחוק הלאום וצייץ בחשבון הטוויטר שלו כי "על הממשלה מוטלת האחריות למצוא את הדרך לאחות את הקרע עם האזרחים הדרוזים. לאחר שיחות עם רבים מהם התברר לו שאופן החקיקה של חוק הלאום, פגע מאוד דווקא במי שקשרו גורלם למדינה היהודית וזו כמובן לא הייתה כוונת הממשלה".
האזינו לריאיון עם ח"כ ביטן בכאן רשת ב':
מוקדם יותר השבוע הגישו שלושה חברי כנסת מהעדה הדרוזית, שניים מתוכם חברי קואליציה, עתירה לבג"ץ נגד חוק הלאום. העותרים הם ח"כ אכרם חסון (כולנו), ח"כ חמד עמאר (ישראל ביתנו) וח"כ סאלח סעד (המחנה הציוני), ואליהם הצטרפו יו"ר פורום הרשויות הדרוזיות וראשי רשויות וכן המכון לחקר העדה הדרוזית.