הקרב על דמותה של מדינת ישראל עלה השבוע מדרגה - ואיתו גם הדור הצעיר, שתמיד סבל מתדמית של כזה המנותק מענייני היום, יצא לקחת חלק. בקמפוסים באוניברסיטאות ברחבי המדינה הפגינו סטודנטים נגד ובעד הרפורמה המשפטית של יריב לוין ובנימין נתניהו ובמקביל, אחרי פסילת מינוי דרעי בבית המשפט, בחורי ישיבה יצאו להפגין דווקא נגד פסיקת בג"ץ והמערכת המשפטית כולה.
צפו בכתבה המלאה
בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, לא תופתעו לשמוע שיש רוב מוחלט למתנגדי המהלך של לוין. בהלך הרוח הקיים במסדרונות, לא בטוח שהשר שורד כאן שנה ראשונה. אפילו המרצים בפקולטה, מחלקים פלאיירים לסטודנטים המתנגדים למהלכי הממשלה.
"זה להראות לסטודנטים שלנו דוגמה של מחויבות אזרחית", אומר פרופ' אילן בן שלום מהפקולטה. האמירה ברורה בפלאיירים האלה. זו התרסקות, התקפה מוחלטת על כל מערכות השלטון כמו שהכרנו אותן. זה לא ניסיון לתקן, זה ניסיון ליצור כאוס". פרופ' שמעון שטרית, לשעבר שר במפלגת העבודה ופרופסור אמריטוס בפקולטה, מעט פחות נחרץ: "נדרשים תיקונים, אבל בואו לא נגזים, לא בכמות ולא בקצב שמציע שר המשפטים".
האוניברסיטה העברית ידעה ימים סוערים מאלה. ימין נגד שמאל, יהודים נגד ערבים. זה היה קשוח ואלים לעיתים. בשנות ה-70 לא היה כאן רגע אחד של מנוחה. עכשיו זה הוויכוח המתעצם על מהלך הקואליציה שמוסיף להט לסטודנטים הדי אדישים בדרך כלל.