שר המשפטים לוין ונשיאת העליון חיות נפגשו

שר המשפטים לוין ונשיאת העליון חיות נפגשו
בין השניים שוררת מתיחות גדולה בעקבות הרפורמה המשפטית שמתכנן השר • היועמ"ש לשעבר יהודה וינשטיין בהתייחסות פומבית ראשונה לרפורמה המתוכננת: "לא מדובר פה ברפומה אלא פוגרום"
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
אסתר חיות, יריב לוין ינואר 2023
צילום: צילום: שיר תורם ויונתן זינדל, פלאש 90

שר המשפטים יריב לוין ונשיאת העליון אסתר חיות נפגשו היום (שלישי) בצהריים לפגישת עבודה ראשונה. השניים נפגשים לאחר עימות פומבי על הרפורמה המשפטית. ביום שישי פורסם בכאן חדשות שחיות ולוין צפויים לקיים פגישת עבודה ראשונה. 

הנשיא יצחק הרצוג נפגש הערב עם ראש האופוזיציה יאיר לפיד, כחלק מניסיונותיו להביא להידברות בנוגע לרפורמה במערכת המשפט. בתוך כך, היועמ"ש לשעבר יהודה וינשטיין התייחס לראשונה בפומבי לרפורמה המתוכננת. "לא מדובר פה ברפומה אלא בפוגרום", הוא טען באירוע באוניברסיטת תל אביב. "מנסים לשנות את שיטת המשפט שהכרנו 75 שנה ולהפוך אותה למשהו לא מוכר, בלי שיקול דעת, ובצורה לא רצינית. אני מתנגד להכול. אני מתנגד לשינוי שיטת הבחירה, לשינוי הסניורטי, להפיכת היועמ"שים למשרות אמון. זה להפוך את כל השירות הציבורי".

בשבועות האחרונים חלו התנגשויות רבות בין חברי הקואליציה, ובראשם שר המשפטים המקדם את הרפורמה במשרדו, לבין מתנגדי הרפורמה וביניהם הנשיאה חיות. בשבוע שעבר תקפה חיות את הרפורמה ואמרה כי מדובר בתוכנית לריסוק מערכת המשפט: "היא מיועדת להנחית מכה אנושה על עצמאותה ואי-תלותה של הרשות השופטת ולהפוך אותה לרשות שותקת".

בתגובה, תקף השר לוין וקרא לבית המשפט "מפלגת בג"ץ". אליו הצטרפו רבים מחברי הקואליציה, ביניהם שר האוצר סמוטריץ' וח"כ משה סעדה מהליכוד, שטען בריאיון בכאן רשת ב כי "על פי הכלליםשל שירות המדינה אסור היה לה לשאת את הנאום הזה. אם היא אמיצה - שתתפטר ואז זכותה להגיד מה שהיא רוצה". סעדה טען אף כי נאומה של חיות היה "מעשה פוליטי לא ראוי".

האזינו לריאיון עם משה סעדה בכאן רשת ב

הפופולריים