התוכנית של גפני: הצמדת שכר השופטים לשכר הח"כים

הצעד של הכנסת שיפגע בכיס של השופטים
בכנסת הוחלט לאחרונה לאמץ את המלצות הוועדה הציבורית להפחית את עליית שכר הח"כים מ-12.5% ל-5.1% - יו"ר ועדת הכספים מתכנן מהלך זהה נגד שכר השופטים
מחבר זאב קם מחבר זאב קם
Getting your Trinity Audio player ready...
משה גפני
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר ועדת הכספים משה גפני מבקש להצמיד את שכר השופטים לשכר חברי הכנסת. כך דווח היום (חמישי) בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב. בכנסת הוחלט לאחרונה לאמץ את המלצות הוועדה הציבורית שקובעת את שכר חברי כנסת, לפיהן יש לוותר על חלק משמעותי מעליית שכר חברי הכנסת ולהפחיתה מ-12.5% ל-5.1%.

בעקבות כך, החליט יו"ר ועדת הכספים גפני שהוא יבצע מהלך זהה גם ביחס לשכר השופטים, השרים, הנשיא וראש הממשלה, כשגם להם תופחת עליית השכר מ-12.5% ל-5.1% בלבד. הציפייה היא שגפני יביא את ההחלטה בעניין שכר השופטים לאישור ועדת הכספים בדיוק באותו היום שבו ועדת הכנסת תאשר את העלייה המופחתת בשכר הח"כים, ככל הנראה במהלך השבוע הבא.

מדוח שכר השופטים לשנת 2019 שכר הברוטו של נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות היה נכון לאותה שנה 104,256 שקלים. מדובר בשכר ברוטו למס, הכולל הטבות כגון רכב, הוצאות ביגוד או טלפון והפרשות לחסכונות. בסך הכול השכר ששולם מדי חודש לשופטי ישראל ב-2019 הגיע ל-47 מיליון שקלים. 

השכר ברוטו למס הממוצע לשאר שופטי העליון היה 85,334 שקלים, נכון לשנת 2019, ושכרה של השופטת דפנה בלטמן המנהלת את המכון להכשרת שופטים היה כ-76 אלף שקלים. ממוצע השכר ברוטו למס של השופטים המחוזיים היה כ-68 אלף שקלים בחודש, והבכירים שבהם השתכרו בממוצע כ-78 אלף שקלים. שכרם החודשי ברוטו למס של שופטי בתי משפט השלום בארץ היה 53,360 שקלים. ושכר הבכירים שבהם היה בשנת 2019 כ-66 אלף שקלים.

פעם ב-50 שנה: כשהח"כים ויתרו על הכסף

הפופולריים