שרת התחבורה מירי רגב הציעה היום (שני) לראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת סיעת הליכוד לערוך שינוי נוסף בחוק הנורווגי, כך שיאפשר לשרים לחזור לכנסת מתי שירצו מבלי שיאלצו להתפטר מהממשלה וממשרדיהם. כך פורסם לראשונה היום בחדשות הערב בכאן 11. נתניהו עקץ את חבריו לסיעה על העיסוק הנרחב בחוק ואמר כי "הציבור יודע מי בא לכנסת לעבוד בשבילו ומי עסוק בדברים אחרים".
ההצעה של רגב: לשנות את החוק הנורווגי שוב ולאפשר לשרים לחזור לכנסת מתי שירצו בלי להתפטר מהממשלה ומהמשרדים שלהם וקרב צעקות בליכוד@shemeshmicha#חדשותהערב pic.twitter.com/jRoeCiOyaE
— כאן חדשות (@kann_news) January 9, 2023
הדיון על הצעתה של רגב התלהט במהירות והפך לקרב צעקות. חברת הכנסת טלי גוטליב התנגדה נחרצות להצעה והטיחה: "יש שרים שלא עובדים. החוק הנורווגי הוא בזבוז כסף". חברת הכנסת הנורווגית המיועדת קטי שטרית השיבה שחברי הכנסת הנורווגים אינם "סוג ב'" והוסיפה: "פעילי הליכוד כועסים עליכם - הם רוצים אותנו בפנים". גוטליב הגיבה: "אתם לא סוג ב'"- ושטרית זעמה: "אל תשימי את השם שלי בפה שלך".
מי קבע ש-120 ח"כים זה מספיק? | האזינו להסכת עוד יום
חברי כנסת נורווגים הם חברי כנסת שעצמאותם אינה מלאה מלכתחילה, כי הם עשויים להיות מודחים בהחלטת השר בכל רגע. לפי הצעתה של רגב, סעיף מיוחד בחוק יאפשר לשרים לא רק לחזור לכנסת מתי שהם רוצים ולהוציא ממנה את חברי הכנסת הנורווגים - אלא גם לחזור לכנסת מתי שהם רוצים וגם להמשיך להשאר שרים. המשמעות היא שברגע שחבר כנסת לא עושה את מה שהשר רוצה - השר יכול לחזור לכנסת ולשלוח אותו הביתה, מה שעלול לפגוע ביכולתם של חברי הכנסת לפקח על עבודת הממשלה.