יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' הגיב היום (שלישי) לפרסומים סביב השיחה בין ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו והרמטכ"ל אביב כוכבי וכתב בחשבון הטוויטר שלו: " מי שרוצה לשמור על צה"ל מאוחד כצבא העם, בקונצנזוס ומחוץ לפוליטיקה, צריך לחוקק עשר שנות צינון לפחות לרמטכ"לים".
אתמול שוחח נתניהו עם כוכבי, בצל החששות של האחרון ממהלכי החקיקה שישפיעו על הצבא. לפי גורם המעורה בנושא הביע הרמטכ"ל דאגה מהכוונה להכפיף את מג"ב איו"ש לשר לביטחון הפנים ולהעביר את האחריות על המנהל האזרחי לשר המיועד במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ'.
יוסי יהושוע אומר את האמת מאחורי הפוליטיזציה הבוטה שכוכבי מכניס לצה"ל. מי שרוצה לשמור על צה"ל מאוחד כצבא העם, בקונצנזוס ומחוץ לפוליטיקה, צריך לחוקק עשר שנות צינון לפחות לרמטכ"לים. https://t.co/oS1Ks5WyC6
— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm) December 27, 2022
כמו כן, הדגיש כוכבי בפני נתניהו כי "ההשתלחויות האחרונות בבכירי הצבא פוגעות בצה"ל ובמשרתיו" וביקש שהעמדה המקצועית של הצבא תישמע לפני כל קבלת החלטה. עוד נמסר מגורם המעורה בנושא כי נתניהו הבהיר לכוכבי שהוא מעניק גיבוי מלא לצה"ל".
בתגובה לדבריו של סמוטריץ', אמר שר הביטחון היוצא גני גנץ: " מי שרוצה לשמור על צה״ל מאוחד כצבא העם לא מחוקק חוק השתמטות, לא מפרק את משרד הביטחון וצה״ל לגופי משנה ולא מתערב במינויים של קציני צה״ל. אני מגבה את הרמטכ״ל שנושא באחריות כמפקד הצבא. רמטכ״ל הוא לא חניך תורן שרק מבצע פקודות".
יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר תמך בקריאה של סמוטריץ': "בשנים האחרונות ראינו מצעד של רמט״כלים שמיהרו לרוץ לפוליטיקה עם תום תקופת צינון קצרה. תקופת הצינון הקצרה הביאה לתחושה בציבור שקיימת פוליטיזציה בצה״ל, ישנו חשש אמיתי שהתנהלות הרמטכ״ל ששואף להשתלב בחיים הפוליטיים, תהיה מכוונת במטרה לצבור נקודות בציבור, שיעזרו לו פוליטית״.