מסקר כאן חדשות שפורסם הבוקר (ראשון) בתוכנית הבוקר הזה בכאן רשת ב, עולה ש-42% מהציבור סבור שבתום ארבע שנות כהונה של הממשלה המתגבשת - מצבה של ישראל יהיה רע יותר. הסקר נערך בשיתוף עם מכון קנטאר וסוקר כאן חדשות דודי חסיד. 29% מהנשאלים חשבו שמצבה של ישראל ישתפר בעקבות כהונת הממשלה, והשאר לא יודעים.
סקר כאן חדשות: המנצח הגדול של ההסכמים הקואליציוניים - בן גביר. וכמה מרוצים מהרכב הממשלה | לכל הפרטים >>> https://t.co/VH8xBGGGjY@yaara_shapira #מהדורתחמש pic.twitter.com/JRLvkAAjbA
— כאן חדשות (@kann_news) December 24, 2022
האווירה הפסימית נשארה גם כשהנתונים נבחנו בקרב מצביעי גוש נתניהו. רק 68% סברו שמצב המדינה ישתפר בעקבות כהונת הממשלה הנכנסת. אתמול פורסם חלק נוסף של הסקר לפיו כמעט 60% מהנשאלים מתנגדים לחוק שיאפשר למנותו לשר, לעומת 23% בלבד התומכים בחוק כזה. כמעט שני שלישים מהציבור מתנגדים לאפשרות שדרעי ימונה לראש-הממשלה החליפי אם ייקבע שהעבירה שבה הורשע נושאת עמה קלון, ורק 18% אחוז תומכים בכך.
תיק דרעי | האזינו לעוד יום
בשאלה איזו מפלגה השיגה את ההישגים המרשימים ביותר במשא ומתן הקואליציוני מול הליכוד, יש ניצחון מוחלט לעוצמה יהודית של איתמר בן גביר - שצפוי לכהן כשר לביטחון לאומי. 30% מהמשיבים חושבים שהוא המנצח הגדול של המשא ומתן.
באשר ל"חוק בן-גביר", שיכפיף את המשטרה לשר המיועד לביטחון לאומי, 38% מתנגדים לחוק, 36% תומכים ולשאר הנסקרים אין עמדה בנושא. עוד עלה שכמעט מחצית מהנשאלים לא שבעי רצון מהרכב הקואליציה, לעומת 37% המרוצים ממנו.
הסקר נערך במכון קנטאר בראשות דודי חסיד, במדגם של 551 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה בדגימה אינטרנטית, הכוללת את המגזר הערבי. מועד הדגימה הוא 22 בדצמבר 2022 וטעות הדגימה: 4.4%.