בזמן ביקור נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בארצות הברית, ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחחו. מלשכת נתניהו נמסר היום (חמישי) כי השניים דנו במספר סוגיות ובראשן המלחמה באוקראינה.
עוד נמסר כי נתניהו אמר לפוטין שהוא מקווה שתמצא הדרך בהקדם לסיום המלחמה והסבל שנגרם ממנה. כמו כן נכתב בהודעה שנתניהו אמר לנשיא רוסיה שהוא נחוש למנוע מאיראן השגת נשק גרעיני ולבלום את ניסיונותיה להתבסס צבאית בגבול הצפוני של ישראל.
מהקרמלין נמסר כי בשיחה "נדונו סוגיות אקטואליות הנוגעות ליחסי שתי המדינות ולמצב בזירה הבינלאומית. הובע ביטחון הדדי בכך שיחסי שתי המדינות ימשיכו להתפתח בהדרגה ומגעים ברמות שונות יימשכו. פוטין בירך את נתניהו בחנוכה שמח".
פגישת ביידן-זלנסקי | נשיא אוקראינה רוצה להמשיך את הסיוע המאסיבי מארה"ב וכבר זכה להכרזה על העברת מערכות פטריוט למדינתו. זלנסקי לא מסתפק בכך ורוצה גם סיוע בתחום האנרגיה ותיאום דיפלומטי עם האמריקנים@nathanguttman #חדשותהערב pic.twitter.com/WyHXsg5xJC
— כאן חדשות (@kann_news) December 21, 2022
זלנסקי הגיע אמש לביקור בזק בבית הלבן, במהלכו נפגש אם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ועלה לנאום בפני שני בתי הקונגרס האמריקני. בדברים שנשא הזהיר נשיא אוקראינה מפני שיתוף הפעול הנרקם בין איראן לרוסיה וביקש להגדיל את הסיוע הכלכלי והצבאי למדינתו. הנשיא האמריקני אישר כי יעניק לאוקראינה סיוע של 1.85 מיליארד דולר שיכלול ציוד וחוזים לתחמושת עתידית.
״רוסיה מצאה באיראן בת ברית במדיניות הג׳נוסייד שלה", אמר זלנסקי. "טרוריסט אחד מצא את השני. זה רק עניין של זמן עד שהם יתקפו את בנות הברית האחרות שלכם. אם לא נפעל כעת הם יעשו זאת״. הנשיא האוקראיני הודה לממשל האמריקני על התמיכה אך הדגיש את הצורך בסיוע נוסף, "יש לנו ארטילריה. תודה רבה. האם זה מספיק? למען האמת לא". הוא הדגיש את הצורך גם בעזרה כלכלית, "לא מדובר בצדקה אלא בהשקעה בעתיד הדמוקרטיה והחירות בעולם. אתם יכולים לזרז את הניצחון שלנו".