רנ"צ יעקב שבתאי פרסם היום מכתב פתוח בו הגיב לביקורת כלפיו, אחרי שהשתתף בבת המצווה של בתו של השר לביטחון הפנים המיועד איתמר בן גביר. לדבריו, "נעמוד על המשמר כדי שעצמאות המשטרה לא תיפגע". הוא הוסיף כי "אני ער לשיח הציבורי, המציאות מורכבת ולפעמים לא מוצגת במלואה, אך מטרתי ברורה – שמירה והגנה על צביונה של משטרת ישראל".
מוקדם יותר הבוקר, חבר הכנסת צביקה פוגל מעוצמה יהודית התייחס הבוקר (שישי) בכאן רשת ב ליחס בין המפכ"ל יעקב שבתאי לשר לביטחון הפנים המיועד איתמר בן גביר. בריאיון לדקלה אהרון שפרן אמר כי כל עוד שבתאי יבין שהשר הממונה איתמר בן גביר הוא שמתווה את המדיניות ותפקידו לצאת לשטח ולבצע אותה – שיתוף הפעולה ביניהם יוכל להוביל רק לדברים טובים. "על הדברים האחרים הרעים אני לא רוצה לחשוב", אמר פוגל.
ח"כ צביקה פוגל על המפכ"ל: "כשאתה לא מתחבר למדיניות של הממונים עליך, זה או שאתה אומר שלום או שאתה מתאמץ. אם זה מה שהוא יבחר אז יכול להיות שייסתיים מינויו. יש למפכ"ל ניסיון, חבל לוותר עליו, אני לא הייתי עושה את זה אבל זה תלוי רק בו"@diklaaharon
#הבוקרהזה pic.twitter.com/zenijzlmQ8
הוא הוסיף כי שמח לראות את המפכ"ל בחגיגות בת המצווה של בתו של בן גביר אמש בקריית ארבע: "הרי בסופו של דבר יש להם מטרה משותפת – להחזיר את המשילות ולתת ביטחון אישי לכל תושב".
פוגל הגן על הצעת החוק שלפיה השר לביטחון לאומי יקבע את מדיניות המשטרה ואמר כי כיום יכולתו של השר לביטחון פנים להכתיב מדיניות למשטרה מתמצית בהחלטה על בחירת המפכ"ל. "הדרך הנכונה היא הדרך שבה משרד הביטחון מתנהל מול הצבא", הסביר.
תומכי יש עתיד וחברי הסיעה יצאו להפגין הבוקר נגד הממשלה המתגבשת, בכל רחבי הארץ. למחאה בגשר קק"ל הגיע גם ראש הממשלה יאיר לפיד ואמר בנאומו, "זו הממשלה הקיצונית והמטורפת ביותר בתולדות המדינה".
לפיד פנה גם לתומכי הליכוד ואמר כי, "אנחנו קוראים לכל המפלגות ולאזרחי ישראל, כולל מצביעי הליכוד שרואים כיצד מפלגתם מרמה אותם ופוגעת בציבור כולו, להצטרף למאבק שהחל היום בגשרים וממשיך מחר ברחבי המדינה. אנחנו לא הפראיירים שלהם ולא נשתוק בזמן שפוגעים בעתיד המדינה ועתיד ילדינו".