כפי שפורסם לראשונה בכאן חדשות, מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי הגיע הערב (חמישי) לבת המצווה של בתו של יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר, בביתו בחברון.
המפכ"ל רב ניצב קובי שבתאי באירוע שמחת בת המצווה של בתו של ח"כ איתמר בן גביר@SuleimanMas1 pic.twitter.com/BGEJoRBdEi
— כאן חדשות (@kann_news) December 8, 2022
בתוך כך, היום התקיים טקס מינויים עם שר הביטחון עמר בר לב שיאשר שני קצינים במשטרה, מינויים אותם בן גביר דרש אתמול מהיועמ"שית גלי בהרב מיארה לעצור עד לכניסתו לתפקיד. מפכ"ל המשטרה צפוי להיעדר מהטקס בשל "בדיקה רפואית".
למרות פניית בן גביר, השר בר לב צפוי לאשר מחר שני מינויים בכירים במשטרה. מה תשובת המפכ"ל?@SuleimanMas1 #חדשותהערב pic.twitter.com/ybbrTt0NEb
— כאן חדשות (@kann_news) December 7, 2022
היועמ"שית כתבה בהודעת תשובה לפנייתו של בן גביר על המחטפים במינוי המשטרה: "יש קושי משמעותי במינוי מפקד מרחב מג"ב יהודה ושומרון ערב הקמת ממשלה חדשה והיה ראוי לערוך בו בחינה משפטית ולהביאו בפניי - אך המינוי לא פסול".
לדבריה כפי שנקבע בפסיקת בית המשפט העליון ולפי הנחייחה, יש מקום לריסון. היועצת סבורה כי המינויים שנערכו נכנסו כבר לתוקף והם בבחינת מעשה עשוי וההתערבות המשפטית בהם מוגבלת, אולם יחד עם זאת קובעת היועצת באשר למפקד מרחב מג"ב איו"ש כי מדובר במינוי רגיש וכי המינוי בוצע קרוב לכינון המועד לממשלה החדשה.
אתמול גורמים במשטרה דחו את טענות בן גביר, כי המפכ"ל והשר לביטחון פנים מבצעים מינויים "בעייתיים". שבתאי עצר את הדיונים על תוכניות המשטרה לשנה החדשה בעקבות פניית בן גביר אליו. לגבי מינויי הבכירים במשטרה, ציינו הגורמים כי המפכ״ל אישר את המינויים עוד לפני הבחירות.