ביש עתיד האשימו: טיבי וגנץ סגרו דיל עם הליכוד

ביש עתיד האשימו: טיבי וגנץ סגרו דיל עם הליכוד

חבר הכנסת מיש עתיד האשים כי אלקין ניהל מו"מ נפרד מאשר שאר האופוזיציה מול הליכוד. טיבי תקף את טופורובסקי: "חצוף, אני לא חייב לך כלום"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בועז טופורוסקי ואחמד טיבי
צילום: mhkuo: אוליביה פיטוסי, פלאש 90, דוברות הכנסת

אופוזיציה מפוצלת: עימותים באופוזיציה בעקבות פרסום חלוקת התפקידים שייעד הליכוד לאופוזיציה בוועדה המסדרת. יו"ר הוועדה המסדרת יואב קיש החליט לתת נציגות גדולה באופן יחסי למחנה הממלכתי בוועדות הזמניות, וכן העניק את תפקיד סגן יו"ר הכנסת הזמני מטעם האופוזיציה לאחמד טיבי.

ביש עתיד האשימו כי אלקין (המחנה הממלכתי) ניהל מו"מ נפרד מיתר האופוזיציה מול יריב לוין, כדי לקבל מכסת תפקידים גדולה יותר, וכי באופן דומה - החלו מגעים פרלמנטריים בין הליכוד לחד"ש-תע"ל. בליכוד הסבירו כי ביצעו חלוקה בסיסית שנועדה לשקף את יחסי הכוחות, וכי כל חלוקה אחרת שהאופוזיציה תסכים עליה תהיה מקובלת.

מליאת הכנסת אישרה את הקמת הוועדה המסדרת ואת הרכבה. בראשה, כאמור, יעמוד ח"כ יואב קיש והיא תורכב מ- 19 חברים - 10 מהקואליציה העתידית ו-9 מהאופוזיציה העתידית.

בתוך כך, עימות נרשם היום במליאה בין אחמד טיבי לבועז טופורובסקי מיש עתיד. טיבי זעם על הח"כ מיש עתיד: "אתם עושים ישיבת ראשי סיעות באופוזיציה ולא מזמינים אותנו, ואז אתה עוד מבקש ממני דין וחשבון? אני לא חייב לך כלום, אלא רק לסיעה שלי. עכשיו אני מבין איך הפסדתם בבחירות".

גורם במחנה הממלכתי הגיב לדבריו של בועז טופורובסקי, ואמר: "לפיד הוכיח שאין לו יכולת להוביל לא אופוזיציה ולא קואליציה - עדיין לא שמענו אותו לוקח אחריות על המחדלים שלו. הוא ואנשיו עושים מה שהם הכי טובים בו - מטנפים על אחרים. נמשיך לפעול ולעשות מה שטוב למדינה באופן ענייני ולא באופן שמשרת את הצרכים של לפיד, שראינו כבר לאן הם מובילים".

הפופולריים