יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט יצחק עמית, פסל הערב (רביעי) את עמיחי שיקלי מהתמודדות ברשימת הליכוד. התמודדותה של עידית סילמן אושרה. הבקשה לפסול את שיקלי הוגשה בידי סיעת מרצ.
מהליכוד נמסר בתגובה: "רואים בהחלטה האבסורדית הזאת פגיעה חמורה בדמוקרטיה". במפלגה הודיעו כי יגישו ערעור לבית המשפט העליון. לפני שבוע הגישה מרצ לפסול את שיקלי, ששוריין במקום ה-14 בליכוד. בבקשה של מרצ נטען כי מכיוון שוועדת הכנסת הכריזה על שיקלי כפורש, יש לפסול את מועמדתו. במקרה שלו, הנימוק הוא שלא התפטר סמוך לפרישתו.
עמיחי שיקלי ועידית סילמן. צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90
נגד סילמן הוגשו שתי בקשות לפסילה. בקשה אחת של התנועה לאיכות השלטון טענה כי המועמדות שלה בליכוד מקורה בהסכם בדבר רשימת מועמדים שנעשה 90 יום ויותר לפני יום הבחירות לכנסת. הסכם כזה אסור לפי סעיף 57א לחוק הבחירות לכנסת. בקשה זו נדחתה.
בקשה שנייה נגד סילמן הוגשה בידי מרצ, שטענה כי היא פרשה מסיעתה ולא התפטרה בסמוך לכך. סעיף 6א לחוק יסוד הכנסת קובע כי חבר כנסת שפרש מסיעתו לא יוכל להתמודד בבחירות שלאחר מכן ברשימה אחרת של סיעה המיוצגת בכנסת הנוכחית, אלא אם כן הוא התפטר בסמוך לפרישתו. בחוק היסוד לא מוגדרת מהי פרישה, אלא כתוב שפרישה היא גם (לרבות) הצבעה נגד עמדת הסיעה בהצבעת אי אמון.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה לא הביעה עמדה בעניין בקשה זו לפסילת סילמן, שכן לעמדתה זה עניין מוסדי של הכנסת. יו"ר ועדת הבחירות סבר כי יש לו סמכות להכריז על סילמן כפורשת לעניין סעיף 6א לחוק היסוד, ואולם במקרה של סילמן החליט כי אין לראות בה כפורשת. זאת, בין היתר, בגלל שסיעת ימינה לא ביקשה בשום שלב להכריז עליה כפורשת.