בריטניה שוקלת להעביר את שגרירותה בישראל מתל אביב לירושלים, כך דיווח הבוקר (חמישי) עיתון הטלגרף הבריטי. על פי הדיווח, ראש ממשלת בריטניה ליז טראס הודיעה על כך לראש הממשלה יאיר לפיד בפגישתם בעצרת האו"ם בניו יורק.
טראס התחייבה לבחון את העברת השגרירות לירושלים בחודש שעבר כשהייתה שרת החוץ של הממלכה. במכתב שכתבה לידידי ישראל במפלגה השמרנית ציינה כי היא מבינה את החשיבות ואת הרגישות של מיקום השגרירות בישראל.
ראש הממשלה יאיר לפיד התייחס להודעה בטוויטר וכתב: מודה לידידתי הטובה, ראשת ממשלת בריטניה ליז טראס, שהודיעה כי היא שוקלת בחיוב את העברת שגרירות בריטניה לירושלים בירת ישראל אנחנו נמשיך לחזק את השותפות בין המדינות".
מוקדם יותר הלילה נמסר מלשכתו של ראש הממשלה, כי בפגישתם הביע לפיד את תנחומיו העמוקים, שלו ושל העם בישראל, על מותה של המלכה אליזבת השנייה. לפיד הדגיש בפני ראש הממשלה טראס את ההכרח להימנע מפשרות נוספות מול איראן והדגיש כי ציפיית ישראל היא לקידום הסכם ארוך טווח ותקיף יותר שייתן מענה לכל קשת האיומים שמקורם באיראן.
טראס נבחרה לפני כשבועיים לראש הממשלה החדשה של בריטניה. טראס, בת ה-47, כיהנה כשרת החוץ, וגברה בהצבעה בתוך שורות המפלגה השמרנית על חבר הפרלמנט ושר האוצר לשעבר רישי סונאק. טראס זכתה ביותר מ-81 אלף קולות (57% מהקולות), בעוד שסונאק זכה בכ-60 אלף קולות.
טראס נחשבת לתומכת ישראל מובהקת וידידה של הקהילה היהודית באי הבריטי. היא רואה בישראל מדינה דמוקרטית ומתקדמת שמצליחה מבחינה כלכלית. לפני כשנה סיפרה בריאיון לעיתון יהודי: "בבית הספר כמה מהחברים הכי טובים שלי היו יהודים. אחד מהם עבר להתגורר בתל אביב ואפילו נפגשנו לא מזמן כשביקרתי בישראל".
בריאיון אחר תקפה טראס את תופעת האנטישמיות המודרנית וקבעה שהאו"ם מוטה נגד ישראל. לדבריה: "יותר מדי מדינות מנסות לפגוע במעמדה הבינלאומי של ישראל בזירה הבינלאומית. אני יצאתי נגד מדינות אלו לעיתים תוך פעולה נגד העצות שנתנו לי היועצים שלי. הייתי מאוד ברורה עם אנשי משרד החוץ בנוגע למדיניות ביחס לישראל וזו המדיניות שתימשך כשאבחר לראשות הממשלה". "אני חושבת שאין לבריטניה ידידה יותר גדולה מישראל", סיכמה ראשת ממשלת בריטניה החדשה, "יש לה תפקיד מפתח במערכות יחסים שאנחנו מחפשים לבסס עם מדינות אחרות ברחבי העולם".