גורם מדיני בכיר אמר היום (רביעי) כי בדיוני הקבינט, הציגה היועצת המשפטית לממשלה חוות דעת לפיה ניתן להגיע להסכם עם לבנון גם במהלך תקופת בחירות - וללא אישור כנסת ישראל. ההסכם עצמו, אם יושג, צפוי להיות מאושר על ידי הקבינט בלבד.
הגורם הגדיר את הדרישה להעלות לאישור את ההסכם למשאל עם כדבר מופרך, לדבריו, הנושא נבדק על ידי היועצת הממשפטית לממשלה - ונדחה. "זה מעניין ששני הגורמים שהתנגדו לזה, היה פורום קהלת - ונסראללה", אמר. גורמים המעורים בשיחת בין ישראל ללבנון בתיווך אמריקני אמרו לכאן חדשות כי רצף הפגישות - פעמיים בתוך יממה, מעיד על כך שישנה התקדמות, אך עדיין לא הגיעו לכדי פתרון מלא.
ראש הממשלה יאיר לפיד תקף היום (רביעי) את ראש האופוזיציה בנימין נתניהו ברקע המשא ומתן עם לבנון על הגבול הימי. "האמירה של נתניהו היא חוסר אחריות נוראי, פגיעה במשא ומתן ובאינטרסים הביטחוניים, המדיניים והכלכליים שלנו", אמר לפיד. ראש הממשלה האשים כי נתניהו עושה סרטונים כי בשביל קמפיין הבחירות.
כריש במים סוערים | עוד יום
בסרטון שפרסם אתמול נתניהו, הוא אמר: "יש לי הודעה מדאיגה - לפיד התקפל לגמרי מול איומי נסראללה. נסראללה איים עליו שאם נפעיל את מאגר כריש לפני שנחתום על הסכם גז ללבנון הוא יתקוף את ישראל. לפיד נבהל ולא הפעיל את כריש. עכשיו הוא מתכוון למסור ללבנון בלי פיקוח ובקרה מישראל מאגר גז בשווי מיליארדי דולרים שישמשו את חיזבאללה לרכישת אלפי טילים ורקטות שיכוונו לעבר המדינה".
שר הביטחון בני גנץ נאם היום בכנס לחניכת תוכנית "אודם" בהיכל התרבות בקצרין ואמר בהקשר המשא ומתן עם לבנון כי ישראל לא תקבל תכתיבים מאיראן או משלוחותיה ולא מארגוני טרור. "זה נכון לגבי הפקת הגז מאסדת כריש שתחל במועדה, זה נכון לגבי חופש הפעולה שלנו מול כל איום על אזרחי ישראל שמתפתח בגבול, ומעבר לו", אמר שר הביטחון.
אתמול פגש המתווך האמריקני עמוס הוכשטיין בשולי עצרת האו"ם בניו יורק את צוות המשא ומתן הישראלי, במסגרת הישורת האחרונה של השיחות בין ישראל ללבנון. בעיתון "דה נשיונל" דווח כי גם האמון על המשא ומתן מן הצד הלבנוני, סגן יו"ר הפרלמנט יגיע לניו יורק לביקור שאורגן ברגע האחרון.
הדבר מגיע לאחר הודעה של לשכת לפיד אתמול כי "ישראל מאמינה שאפשר וצריך להגיע להסכם על הקו הימי באופן שישרת את האינטרסים של אזרחי שתי המדינות". בהודעת הלשכה נכתב גם כי ההסכם יתרום רבות ויועיל ליציבות האזורית והודיעה כי הפקת הגז אינה קשורה למשא ומתן. מוקדם יותר אמר נשיא לבנון כי השיחות לרישום הגבולות הימיים הגיעו לשלבים האחרונים "באופן שיבטיח את זכויות לבנון בחיפוש אחר גז ונפט".