בעוד שבועיים ייערך במינכן טקס לציון 50 שנה לטבח בספורטאים הישראלים באולימפיאדה של 1972. 11 המשפחות הוזמנו יחד עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, אך הן מחרימות את המעמד והוא טרם אישר את הגעתו על רקע הצעת הפיצויים של הגרמנים. בחדשות הערב בכאן 11 דווח הערב (שני) כי גורם מדיני גרמני בכיר, המעורה במתרחש בלשכת הקנצלר, אמר כי זה יהיה אסון אם הטקס יתקיים בלי משפחות הספורטאים.
הקרב על הפיצויים למשפחות י"א חללי מינכן | גורם מדיני גרמני בכיר: "זה יהיה אסון אם הטקס לציון 50 שנה לטבח יתקיים בלי משפחות הספורטאים. נתאמץ להציע יותר פיצויים, הבעיה שממנה חוששים היא – פיצויים מוגדלים יובילו לגל תביעות מצד קורבנות טרור"@DovGilHar #חדשותהערב pic.twitter.com/iXs0wBkpaz
— כאן חדשות (@kann_news) August 22, 2022
הגרמנים הציעו 5.5 מיליון אירו לכלל המשפחות. יש הרבה שארים, ולכל שאר זה יוצא סכום זעום. הגורם המדיני הוסיף כי ייעשה מאמץ להציע יותר פיצויים. הבעיה שממנה חוששים הגרמנים היא שפיצויים מוגדלים למשפחות יובילו לגל תביעות מצד קורבנות טרור, מפיגועים אחרים בעבר הגרמני. דוגמה אחת: הפיגוע בשוק חג המולד בברלין ב 2016 שם נרצחו 12, בהם ישראלית אחת.
הפיגוע הדיפלומטי של מכחיש השואה | פרשנות
אילנה רומנו, אלמנתו של מרים המשקולות יוסף רומנו, דחתה את דברי הבכיר ואמרה: המחדלים סביב הטבח במינכן לא דומים לשום פיגוע אחר. השגריר הישראלי החדש בברלין, רון פרושאור, מסר היום את כתב ההאמנה שלו לנשיא גרמניה פרנק ואלטר שטיינמאייר, שעדיין עמל עם הקנצלר שולץ על ניסיון לשפר את ההצעה הגרמנית. אם יצליח - יגיע לארץ להגיש אותה אישית למשפחות, ולבקש את השתתפותן בטקס. אם ייכשל, יתמקד בליטוש הנאום שיישא במינכן, שצפוי לכלול לקיחת אחריות והתנצלות, בהיעדר המשפחות.
לפני כשבוע וחצי אמר שגריר גרמניה בישראל סטפן זייברט כי מסמכים גנוזים הנוגעים לטבח הספורטאים יימסרו לוועדת היסטוריונים משותפת לישראל וגרמניה. הוועדה, שאמורה לקום, היא חלק מנוסחה כוללת המוצעת על ידי גרמניה לישראל ולמשפחות על מנת להביא לסיום את המשבר הארוך הקיים בין הצדדים.
ב-6-5 בספטמבר 1972 חוליה של טרוריסטים פלסטינים מארגון "ספטמבר השחור" תקפה את המשלחת האולימפית הישראלית ורצחה 11 ספורטאים ישראלים ושוטר גרמני. בעבר כבר התגלה כי רשויות הביטחון הגרמניות התעלמו מהתראות לגבי התקיפה, וגם תגובת המשטרה נחשבה ללקויה מאוד.
בשנה שעברה נרשמה לראשונה בתולדות הטקסים האולימפיים מחווה ל-11 ההרוגים, כשהכרוז ציין את שמותיהם, לאחר שציין גם את קרבנות מגפת הקורונה בכל העולם, במסגרת דקת דומיה שנערכה באצטדיון.