מאז שנכנס לתפקיד: לפיד ישן לילות בודדים בירושלים

מאז שנכנס לתפקיד: לפיד ישן לילות בודדים בי-ם

רה"מ ישן במעון הרשמי רק כרבע מהלילות – והשאר בביתו ברמת אביב • בכירים בקואליציה: לפיד מעדיף להעביר ימים שלמים במשרד בתל אביב • שיחה תקיפה בין שרת הפנים וחבר מפלגתה בעקבות ריאיונות שבהם שלל ישיבה בממשלת ימין צרה
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
מעון ראש הממשלה בבלפור בירושלים
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

עדכונים שוטפים

10:55 | לפיד: סגירת משרדי הסוכנות תהיה אירוע חמור שישליך על היחסים עם רוסיה

09:30 | שר התפוצות נחמן שי הגיב בריאיון לתוכנית קלמן ליברמן בכאן רשת ב: "ראש הממשלה צריך לגור בירושלים, זה מרכז חייה של המדינה. השיירות שחוצות את כבישי ישראל - זה לא לעניין. אם אנחנו לא נילחם על ירושלים, מי יילחם עליה? זה התחיל עם בנט שעשה טעות. צריך לגור בירושלים". 

09:10 | מאז שמונה לתפקיד ראש הממשלה, ב-1 ביולי, יאיר לפיד ישן רק לילות בודדים במעון בירושלים, והרוב בבית ברמת אביב. זאת למרות הבטחתו שבניגוד לקודמו בתפקיד הוא יתגורר בירושלים, וברקע הביקורת על בזבוז כספי הציבור בבית של בנט ברעננה. עד עכשיו בכמעט חודש שלפיד בתפקיד הוא ישן במעון בבלפור לילות בודדים ולא יותר מרבע מהלילות.

 לפיד (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

בתוכנית קלמן ליברמן בכאן רשת ב פורסם הבוקר כי את רוב הלילות במהלך השבוע לפיד מעביר בתל אביב ורק כשהוא ממש נזקק לשירותי לינה בירושלים הוא פונה לדירה בבלפור. לטענת גורמים בכירים בקואליציה, לפיד מעדיף להעביר ימים שלמים במשרד ראש הממשלה בתל אביב ומספר הישיבות שם גדל משמעותית. כך שסדר היום של ראש הממשלה מנוהל מהמשרד שנמצא בקריה.

מיש עתיד נמסר: "ראש הממשלה לפיד מחלק את זמנו בין הדירה בבלפור לבין ביתו בתל אביב, על פי לוח הזמנים". 

07:00 | שקד דורשת מכהנא: יישר קו עם המסרים - או שתרוץ לבד • זאב קם

שיחה לא פשוטה נערכה לאחרונה בין יו"ר ימינה, השרה איילת שקד, לבין חבר מפלגתה, סגן השר מתן כהנא. במהלך השיחה הבהירה שקד לכהנא שאם לא יישר קו עם המסרים שהיא מבקשת לקדם, הוא לא יהיה חלק מימינה וייאלץ לפעול לבד. כך פורסם היום בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. 

האזינו לריאיון בכאן רשת ב

הרקע לדברים היו כמה ריאיונות שהעניק כהנא לתקשורת ובהם אמר שממשלת ימין צרה תהיה אסון ושהוא אינו מתכוון להשתתף בממשלה שכזו. האמירה הזו גורמת נזק לשקד, שמנסה למצוא את דרכה אל ליבם של מצביעי הימין. שקד גם ביקשה מכהנא שלא להתראיין בתקופה הקרובה ללא תיאום איתה.

מהלשכות של שקד וכהנא נמסר בתגובה משותפת: ״כהנא ושקד מדברים יום יום ומתואמים בניהם״.

בהכנת הידיעה השתתף זאב קם

הפופולריים