הוא חושב שהמס על הסוכר והחד פעמי היה טעות, מבטיח להיאבק בהסתדרות ויש לו כבר רשימת דרישות מיפה בן דויד - בניגוד להרבה פוליטיקאים, בצלאל סמוטריץ' ישמח להיות שר האוצר הבא, והוא בטוח שהימין הכלכלי יצליח לטפל ביוקר המחיה.
בריאיון לשאול אמסטרדמסקי שפורסם הערב (חמישי) בתוכנית "ישראל בוחרת" בכאן 11 ובכאן חדשות בדיגיטל, הבהיר סמוטריץ' כי לדעתו השיקום הטוב ביותר של הכלכלה הישראלית נעוץ בביטול מסים, הפחתת הכוח של איגודי העובדים וביטול פיקוח על מחירים.
"בחודשים האלה הממשלה יכולה להכניס את היד לכיס ולעזור לשכבות החלשות שזקוקות לזה ותוך חצי שנה לדעתי אפשר להיות אחרי המשבר הזה של האינפלציה", אומר סמוטריץ' וממשיך: "צריך להפחית מיסים. צריך לבטל, למשל, את המס על החד הפעמי ועל השתייה המתוקה שבכלל הוא היה הזיה. זה לא היה נכון בעיתוי שבו אתה נכנס לאינפלציה. הדבר הכי גרוע שממשלה יכולה לעשות כשהולכים לגל התייקרויות גדול - זה בעצמה להיות תורמת לאותו גל". יו"ר הציונות הדתית אומר שבתפיסה שלו צריך לבטל את הפיקוח על המחירים. "אני הייתי מצמצם כמה שרק אפשר את המעורבות הממשלתית. לבטל את הפיקוח על מחירי הלחם והחלב - לשם צריך להגיע". עם זאת, סמוטריץ' מחדד: "ביטול הפיקוח חייב לבוא עם שורה של צעדים. הפיקוח הוא כן כלי הכרחי בעולם שהוא לא תחרותי. מתי המחירים יפסיקו לעלות? | עוד יום "כשנהיה בעולם תחרותי אמיתי, בכל שרשרת הייצור, האירוע של פיקוח על מחירים מיותר לחלוטין. צריך לזהות את האוכלוסיות הספציפיות שצריכות את הסיוע ולתת אותו רק להם במקום לכולם. תמיכה לנצרך ולא למצרך. למה אני צריך לקבל מהמדינה סבסוד ללחם עם המשכורת שלי כחבר כנסת?" לגבי השתלבות של החרדים בכוח העבודה במשק, סמוטריץ' סבור כי חלה התקדמות של ממש, והוא מציין את מערכת החינוך כנקודת מפתח. "אני חושב שהחברה החרדית עוברת תהליכים פנטסטיים בעניין הזה וזה מתחיל ממערכת החינוך. אני לא מדבר על כפייה של לימודי ליבה, כי זה יוצר אנטי. "אתה לא יכול להגיד שאתה רוצה לשלב חרדים באקדמיה ואז לרוץ לבג"ץ כשהם מקבלים אפשרות ללמוד תוך שמירה על אורחות חיים בהפרדה מגדרית ולתת להם את זה רק בתואר הראשון - ולא בתואר השני ורק במכסות כאלה ומכסות אחרות. אתה לא יכול להגיד שאתה רוצה את החרדים בצבא ואז לרוץ ולצעוק: רגע, הדרת נשים, הדרת נשים. ואותו דבר גם במקומות התעסוקה, יש המון צביעות בעניין הזה". "איך אתה יוצר תמריץ חיובי? אתה יכול להחליט שמוסדות שלומדים ליבה יקבלו תמריצים. אבל בעיקר צריך לכבד את אורח החיים שלהם – לא לשדר להם שאתה מבקש מהם להפוך לישראלים ולחילונים וכולי". לגבי שיפור התנאים של מערכת החינוך במגזר הערבי, והתשתיות שלהם להגיע למוסדות החינוך, אמר סמוטריץ': "כשר התחבורה נתתי לערבים בתשתיות, מה שישראל כ"ץ לא נתן להם בעשר שנים. אני חושב שבמקביל אתה צריך גם להיכנס לעומק של מה קורה בתוכניות הלימוד ולפקח על המורים שם". לשאלה אם הוא חושב שבלי ייצוג פוליטי ערבי כלשהו, בממשלה או בקואליציה, לחברה הערבית בישראל יש סיכוי לקבל תקציבים הוגנים כמו החברה היהודית, ענה: "הינה, אני כשר תחבורה יהודי, דתי, מתנחל, ימני, כנראה לא ימין רך כל כך - ידעתי לדאוג לצרכים שלהם. ותשאל אותם, הם מודים בזה". "אגב, אני לא נגד שהם יהיו שותפים, אבל בשביל זה החברה הערבית צריכה להחליט שהיא רוצה להוציא מתוכה מנהיגות שלא כופרת בזכות קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, שלא נאבקת בה, שלא מזדהה עם הגרועים שבאויביה"."לצמצם את הפיקוח על המחירים - תמיכה לנצרך ולא למצרך"
"החברה החרדית עוברת תהליכים פנטסטיים של השתלבות בשוק"