כשבחירות נראות כמו האפשרות היחידה שנותרה - בליכוד כבר התחילו להכין את הקמפיין. הם אומנם ממשיכים לשגר שליחים לכיוונו של גדעון סער, אבל בינתיים כבר חלחלה ההבנה שהמקסימום שמוצע ליו"ר תקוה חדשה לא פוגש את המינימום שלו הוא יכול להסכים, כל עוד סער ממשיך לסרב לישיבה תחת נתניהו גם ברוטציה.
ישיבות הקמפיין החלו בהגדרת התוצאה הרצויה, שהיא מעין תוצר של הפקת לקחים מהממשלה הנוכחית. נתניהו החליט שהוא לא רוצה ממשלת ימין מלא-מלא, מפני שממשלה כזאת תהיה צרה ולא יציבה. הממשלה שאליה הוא שואף היא רחבה יותר, כזו שתכלול את גנץ למשל, או מפלגות מרכז אחרות שיצוצו, ותאפשר לגיטימציה ציבורית.
זה עומד להשתקף בקמפיין ובאופי המתקפות שיצאו ממנו - לא עוד תמונות עקומות של גנץ בליווי רמיזות על מחלות נפש, וגם לא הצהרות נחרצות מדי על הצורך להקים ממשלה שכל הגורמים בה הם חברי בלוק נתניהו.
ההחלטה המסתמנת השניה - היא כצפוי, להתמקד בלפיד כדמון האולטימטיבי. לפיד עומד להסתובב החל מהשבוע הבא בליווי הפמליה והמאבטחים, ולהציג פאסון של ראש ממשלה. גם האבטחה על נתניהו תוגברה לקראת הבחירות, וכרגיל בקמפיינים - לפמליה כבר ידאגו. ההקבלה בין הדמויות של שניהם עשויה להיות האלמנט המרכזי של מסע התעמולה של הליכוד.
המסר לתומכים יהיה ההכרח להגדיל את אחוזי ההצבעה. "תראו מה קרה כשלא יצאתם מהבית" - יאמר נתניהו. "אם שוב לא תתגייסו - לפיד ימשיך בתפקיד ראש הממשלה".
החשש המרכזי בקו הזה של הקמפיין, הוא שמא המצביעים יגלו שלפיד נכנס לתפקיד ראש הממשלה, והשמיים לא נופלים. לכן בליכוד יעבדו בחיפוש מעשים והתבטאויות "בעייתיים" של לפיד. בין תקוותיהם - שלפיד יעניק מתנה לקמפיין הליכוד, בדמות פגישה עם אבו מאזן.
אולם, התקוה הגדולה ביותר נעוצה בביקור ביידן. כל רבע מילה שיהגה לפיד במהלך הביקור תיסרק, תבודד ותיבחן בידי אנשי הקמפיין בניסיון לחלץ את אופיה השמאלני. וטוב מכך, סביב הביקור - כך ההנחה - קל יהיה לטעון שלפיד הסכים לוויתורים מדיניים בפני האמריקנים מאחורי הקלעים.
הרעיונות האלה נאמרו בדיונים ובהצעות מאחורי הקלעים - אבל החלטות סופיות טרם התקבלו. עד לסוף השבוע הבא אמור להיות לליכוד קו סופי לתחילת הקמפיין - בהתאם להתפתחויות, ואחרי ישיבות הקריאייטיב.