הולכים לבחירות: ראש הממשלה נפתלי בנט וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד סיכמו היום (שני) כי הכנסת תפוזר ולפיד ימונה לראש הממשלה. המועד המשוער לבחירות - 25 באוקטובר.
בנט ההתרסקות? | עוד יום
כבר אתמול בישיבת ראשי מפלגות הקואליציה התקבלה החלטה שאם החוק לפיזור הכנסת יעבור בטרומית - לא יעכבו אותו כדי לא לאחוז בקרנות המזבח. בינתיים קרו היום כמה דברים: 1. בעוד שאתמול היו תקוות שח"כ מאזן גנאים יתפטר בקרוב מהכנסת - היום גנאים אמר לכל מי ששאל שאין לו כוונות כאלה. 2. הליכוד הודיע (בין אם התכוון לזה או לא) שהחוק לפיזור הכנסת עולה ברביעי. 3. ח"כ ניר אורבך הודיע היום לבנט שיצביע בעד הפיזור בשבוע הבא. הולכים לבחירות - מה הלו"ז מכאן והלאה ומי המפסידים הגדולים מהמהלך? @yaara_shapira עושה סדר pic.twitter.com/Q7tzRc1lwT בד בבד, שרת הפנים איילת שקד עודכנה על המהלך לפני ההודעה. משמעות פיזור הכנסת לפני סוף החודש - חוק יהודה ושומרון יוארך באופן אוטומטי ולא יפוג. בשישי שוחח בנט עם היועצת המשפטית של הכנסת כדי למצוא פיתרונות ולהעביר את החוק, אך התברר לו שאין פתרונות. בנט ינמק את הפיזור ברצון לעצור את פקיעת התקנות. ראש הממשלה בנט יכהן כראש הממשלה החליפי ו"מחזיק תיק איראן". המהלך נועד גם להתמודד עם ביקורת על חוסר הניסיון של לפיד בנושאי ביטחון. השתתפו בהכנת הידיעה: יערה שפירא, מיכאל שמש, גילי כהן וזאב קםאז מה עמד מאחורי ההחלטה לפזר את הכנסת?
הולכים לבחירות | @gilicohen10 תוהה על זמן ההודעה, @AmichaiStein1 מנסה להסביר מה האינטרס של בנט לתת ללפיד את ראשות הממשלה pic.twitter.com/a0MEXxY5Ks
— כאן חדשות (@kann_news) June 20, 2022