חודש לביקור נשיא ארצות הברית בישראל ראש הממשלה, נפתלי בנט, ושר החוץ, יאיר לפיד, קיימו היום (רביעי) בכנסת דיון בנוגע לתחקיר מותה של העיתונאית, שירין אבו עקלה, שנהרגה לפני כחודש במחנה הפליטים ג'נין. כך פורסם היום בחדשות הערב בכאן 11.
בנט ולפיד דנו היום בתחקיר הצבאי על מותה של העיתונאית שירין אבו עאקלה בג'נין. בישראל נערכים לכך שלקראת ביקורו של נשיא ארה"ב ביידן בחודש הבא הביקורת הבין-לאומית על האירוע תתחדש@gilicohen10 @SuleimanMas1 #חדשותהערב pic.twitter.com/QTYAggs5T6
— כאן חדשות (@kann_news) June 15, 2022
לפי מקורות המעורים בנושא, הדיון היה קצר יחסית, אך הוצג בו התחקיר הצבאי על נסיבות מותה של העיתונאית האמריקנית-פלסטינית. לקראת ביקור ביידן בחודש הבא בישראל נערכים גם לאפשרות של ביקורת בינלאומית מחודשת סביב התנהלות ישראל בפרשה בסוגיה הזו.
היום גם הוצג למפכ"ל המשטרה התחקיר המבצעי בעניין פעילות המשטרה בלווייתה של שירין אבו עאקלה. השר לביטחון הפנים עודכן בממצאי התחקיר. המפכ"ל שבתאי התייחס לפרטים העולםים מהתחקיר ואמר: "מסע הלוויה היה אירוע מורכב. אי אפשר להישאר אדישים לתמונות הקשות וחובה עלינו לתחקר בכדי שאירועים רגישים כמו אלה, לא יופרעו באלימות מצד פורעים ויכבדו את המעמד. בהנחייתי, תחקרה המשטרה את אופן התנהלות הכוחות בשטח, במטרה להפיק לקחים ולשפר את ההתנהלות המבצעית באירועים דומים בעתיד. אני סומך את ידיי על שוטרי משטרת ישראל, שימשיכו לעשות עבודתם נאמנה למען ביטחון הציבור כולו".