צה"ל נערך לניסיון פגיעה של חיזבאללה באסדת כריש

היערכות לניסיון פגיעה של חיזבאללה באסדת כריש
אחרי שהושטה במשך חמישה ימים, אסדת כריש התמקמה במים הכלכליים של ישראל, כ-80 ק"מ מחופי המדינה - ובלבנון זועמים • חיל הים יאבטח את האסדה, ותקודם לאזור מערכת כיפת ברזל בגירסתה הימית
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
אסדת כריש
צילום: צילום: רויטרס

בצה"ל נערכים לפגיעה של חיזבאללה באסדת הגז כריש, שהגיעה היום (ראשון) למיקומה המיועד במים הכלכליים של ישראל, כש-80 קילומטרים ממערב לחופי המדינה. בלבנון תקפו בחריפות את הגעת האסדה.

בימים שקדמו להגעת האסדה של חברת "אנרג'יאן" מסינגפור למיקומה באתר כריש, שאינו נתון במחלוקת מול לבנון, במערכת הביטחון קיימו הערכות מצב. האבטחה על האסדה היא של החברה, אבל במים האחריות היא על מדינת ישראל.

חיל הים יאבטח את האסדה הצפה בלב ים באמצעות כלי שיט מעל ומתחת לפני הים - גם בעזרת צוללות. חיל הים גם נערך לסייע ולהגיב במקרה שיפגעו בכלי השיט בלב ים. ובנסוף, כיפת ברזל ימית תקודם לאזור.

בסוף השבוע ישראל הודיע על סיום תרגיל בים האדום בהשתתפות צוללת מסוג דולפין ושתי ספינות טילים.

נשיא לבנון מישל עאון אמר היום על הגעת האסדה כי כל פעילות באזור הימי השנוי במחלוקת היא פרובוקטיבית ועוינת. הוא הוסיף כי שוחח בעניין עם ראש ממשלת המעבר במדינה, נג'יב מיקאתי, ודרש מהצבא להעביר לו נתונים מדוייקים ורשמיים כדי להגיב לכניסת האסדה.

ראש הממשלה מיקאתי אמר כי ניסיונות ישראל ליצור משבר חדש על ידי פגיעה באוצר הימי של לבנון, וקביעת עובדות בשטח השנוי במחלוקת - חמורים ביותר ועלולים ליצור מתיחויות שאין לנבא את השלכותיהן. הוא קרא לאו"ם ולעוד גורמים לחייב את ישראל לעצור את התגרויותיה, כלשונו. חבר המועצה המדינית של חיזבאללה, מחמוד קמאטי, אמר לעיתון הלבנוני "א-נהאר", כי ארגונו לא יאפשר לישראל לקדוח נפט וגז באזור השנוי במחלוקת.

מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, הביע בחודש שעבר התנגדות לקיום משא ומתן בתיווך אמריקני בין לבנון וישראל בעניין הגבולות הימיים, ובעיקר את התנגדותו למתווך היהודי הנוכחי, עמוס הוכשטיין. בפנייה לממשלת לבנון אמר נסראללה: "תעשו משא ומתן, אבל לא בראש הנקרה ולא עם עמוס הוכשטיין או כל 'שטיין' אחר שיבוא. תיווך של האמריקנים שעומדים לצד ישראל לא יוביל לשום מקום".

על רקע המחלוקת לגבי הגבולות הימיים בין המדינות, איים נסראללה כי אם ישראל תמנע מלבנון להוציא את הגז מהאיורים שבמחלוקת - ארגונו ימנע מישראל להוציא משם את הגז. "אף חברה זרה לא תגיע לשדה הגז כריש, כאשר ההתנגדות הלבנונית משגרת איום. יש לנו את הכוח והיכולת לעשות את זה".

האסדה, שהגיעה היום מסינגפור, הושטה במשך חמישה שבועות עד הגעתה. היא מצטרפת לאסדות תמר ולוויתן, הפועלות כיום ומספקות גז טבעי למשק.

הפופולריים