הולכים בין הטיפות: ישראל הזהירה את הדיפלומטים שלה שלא להזמין את נציגי טייוואן לאירועים רשמיים, דוגמת יום העצמאות - מחשש לתגובה סינית. כך פורסם בתוכנית הבוקר הזה (שלישי) בכאן רשת ב. במשדר דווח שבכיר במשרד החוץ, חגי שגריר, שלח מברק מיוחד לכל נציגויות ישראל בעולם, כדי להזהיר את אנשיהן שלא להזמין נציגים מטייוואן לאירועי יום העצמאות, או להשתתף באירועי יום העצמאות של טייוואן.
במסמך שהגיע לידי כאן חדשות נכתב כי הרגישות הסינית סביב סוגיית טייוואן גוברת, כחלק מהתעמתות המתח הבין-מעצמתי, ועל כן חשוב להקפיד על ההנחיה בנוגע לשני אירועים אלו. עוד הבהיר כי אין להיפגש עם נציגי טייוואן בצורה רשמית בנציגויות ישראל, וכן לא לערוך מפגשים פומביים כאלה. בישראל ישנה רגישות גבוהה סביב הפעילות הסינית, ונראה כי נוסח הפנייה הזו - בתפוצה נרחבת - נועד לשמור על יחסים טובים מול הממשל הסיני.
רק אתמול אמר הנשיא ביידן כי ארצות הברית תגן צבאית על טייוואן מפני תוקפנות סינית. סוגיית מעמדה של טייוואן עלתה לכותרות בצל הפלישה הרוסית לאוקראינה. רק 15 מדינות מכירות בעצמאותה של טייוואן. ארצות הברית וישראל, כמובן, אינן ביניהן. בוושינגטון סבורים כי כל איחוד בין טייוואן לבין סין צריך להתבצע תוך משא ומתן ובדרכי שלום.
בנוגע למכתב אמר גורם מדיני לא מדובר בשינוי מדיניות אלא בחידוד נהלים.