מאות רבות של קרובים וחברים הגיעו הבוקר (שלישי) לבית העלמין מנוחה נכונה בכפר סבא ללוות את חבר הכנסת לשעבר אילן גילאון ממרצ בדרכו באחרונה. בין הבאים גם שרים וחברי כנסת בעבר ובהווה שכיהנו לצד גילאון במשך 15 שנותיו בבית המחוקקים.
עומרי גילאון, בנו של אילן, ספד לו: "בימים האחרונים אני נפעם מכמות האהדה וכל האהבה שנשפכת במרשתת וזה כיף שהיה לי אבא כזה. רבים קראו לך 'האבא השני שלי' או 'האבא הרוחני שלי' ואני כל כך זכיתי שהיית האבא האמיתי שלי".
עומרי, בנו של אילן גילאון, סופד לו: "בימים האחרונים אני נפעם מכמות האהדה והאהבה שנשפכת ברשת וזה כיף לדעת שהיה לי אבא כזה. רבים קראו לך 'האבא השני שלי' או 'האבא הרוחני שלי' ואני כל כך זכיתי שהיית האבא האמיתי שלי. תמיד היה לך מה לתת גם בשבילנו וגם לכל אחד שרצה"@YoavBorowitz pic.twitter.com/Pqf0HlI0lm
— כאן חדשות (@kann_news) May 3, 2022
ניצן הורוביץ, שר הבריאות ויו"ר מרצ, ספד לחברו למפלגה: "כולם צוחקים על השמאל שאוהב את האנושות ושונא את האנשים. אילן אהב את האנושות ואהב את האנשים". יו"ר הכנסת לשעבר, ח"כ יולי אדלשטיין מהליכוד סיפר לכאן חדשות טרם ההלווייה על חברו למשכן: "אני חושב שהלווייה הזאת מדברת בעד עצמה. הגיעו לכאן דורות של חברי כנסת. כולנו כאבנו כאב גדול כששמענו את החדשות הרעות והגענו לכאן כדי להיפרד מחבר. אני יכול לציין שכשישבתי על כס יושב ראש הכנסת והייתי שומע את אילן גילאון נואם מעל בימת הכנסת הייתי לפעמים מתחלחל כי אני לא מסכים עם אף מילה שהוא אומר, כמעט בכל תחום, אבל הוא תמיד היה בן אדם ותמיד היה אמיתי ותמיד הדברים שלו באו מתוך הלב. עם אילן היה קשה מאוד לריב".
ח"כ אדלשטיין בהלוויית אילן גילאון: "ההלוויה הזו מדברת בעד עצמה. דורות של חברי כנסת הגיעו כדי להיפרד מחבר. לא הסכמתי עם אף מילה שהוא אמר כמעט בכל תחום. אבל הוא תמיד היה בן אדם, הדברים שלו באו מהלב. לא הרגשתי יריבות, כי עם אילן היה קשה מאוד לריב. הוא תמיד חיבק בסוף"@YoavBorowitz pic.twitter.com/rVbVf5Yuga
— כאן חדשות (@kann_news) May 3, 2022
גילאון הלך לעולמו ביום ראשון בגיל 65. אלמנתו, יהודית גלאון, נפרדה ממנו בריאיון לאסתי פרז בתוכנית בחצי היום בכאן רשת ב: "היה לו לב ענק והוא הכיל. כל המאבקים והדברים שהוא האמין בהם - הוא עשה מאהבה. אני מאוד מקווה שמה שהוא ישאיר אחריו זה לעשות טוב ולחיות בשלום. נכון שיש עוד סוציאליסטים שמאמינים באידיאולוגיה, אבל עם לב כזה גדול – הוא היה הסוציאליסט האחרון. הוא כאילו כיוון עצמו שיום מותו יהיה ב-1 במאי", סיפרה יהודית גילאון.