המשבר בין ארצות הברית לסעודיה מתעצם בצל המלחמה באוקראינה, ובצל הציפייה האמריקנית כי הסעודים, למרות הדם הרע בין הצדדים, יגדילו תפוקת הנפט כדי לבלום את עליות המחירים בשווקי האנרגיה. גורמים במשפחת המלוכה הסעודית אמרו היום (ראשון) לכאן חדשות כי "כנראה שהפתרון היחיד הוא לחכות עד שכהונת ביידן תסתיים".
עוד פורסם היום בחדשות הערב כי מדינות נוספות במפרץ מאוכזבות מביידן והממשל האמריקני, על רקע הכוונה להסיר את משמרות המהפכה של איראן מרשימת ארגוני הטרור.
משבר בין סעודיה לארה"ב | על רקע הדרישות האמריקניות להגדלת תפוקת הנפט והמדיניות מול איראן - גורמים סעודיים לכאן חדשות: "צריך לחכות שתקופת ביידן בבית הלבן תסתיים" #חדשותהערב @kaisos1987 pic.twitter.com/Mjlix9tnDY
— כאן חדשות (@kann_news) March 20, 2022
בניגוד לישראל, מדינות המפרץ מסרבות כרגע לתקוף את האמריקנים באופן רשמי ופומבי - ומסתפקות כרגע בשיחות עימם. בין היתר אמרו מדינות המפרץ לארצות הברית כי גם אם האיראנים יתחייבו להפחית את המתיחות באזור, לא ניתן לסמוך עליהם. בישראל ובמפרץ טוענים כי למרות הלחץ - האפשרות שמשמרות המהפכה לא יוגדרו ארגון טרור "עדיין על הפרק".
הלחץ על ביידן - לא רק מצד ישראל: גם במדינות המפרץ פנו לארה"ב בדרישה שלא להסיר את משמרות המהפכה מרשימת הטרור #חדשותהערב @AmichaiStein1 pic.twitter.com/iE8TTVfHUT
— כאן חדשות (@kann_news) March 20, 2022
גורמים במשפחת המלוכה הסעודית המשיכו ותקפו בשיחה עם כאן חדשות את חברי המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית, שמנסים לדבריהם לכפות אג'נדות ולהתערב בענייני זכויות אדם בממלכה. על הבקשה האמריקנית להגדיל את תפוקת הנפט אמרו אותם גורמים – לא ייתכן ממשל ביידן ילך נגד סעודיה בתימן, יסיר את משמרות המהפכה מרשימת הטרור, יתחבר לאיראנים ויפסיק למכור נשק - ואז יצפה שסעודיה תציית לכל דרישה.
הפלישה לאוקראינה: מלחמה שמסריחה מנפט וגז | חיות כיס