בג"ץ לא יתערב בהחלטת הממשלה להעלות אלפים מאתיופיה

בג"ץ לא יתערב בהחלטה להעלות אלפים מאתיופיה

נמשכה העתירה נגד הבאתם של 3,000 מבני קהילות גונדר ואדיס אבבה • תמנו שטה: "הממתינים באתיופיה סבלו די והותר" • המרכז למדיניות הגירה ישראלית: "בכל פעם שמגיע עותר עם גישה לאומית, השופטים נזכרים שלא הכול שפיט"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
"הם עוד ממתינים – זה כואב": יוצאי אתיופיה מחכים לאיחוד משפחתי לאחר שנים
צילום: "הם עוד ממתינים – זה כואב": יוצאי אתיופיה מחכים לאיחוד משפחתי לאחר שנים

המרכז למדיניות הגירה בישראל משך היום (שלישי) בהמלצת שופטי בג"ץ, את עתירתו נגד החלטת הממשלה להעלות לישראל אלפים מאתיופיה. מדובר בהחלטה להבאת 3,000 מבני קהילות גונדר ואדיס אבבה האתיופית לישראל. זאת לאור הבהרת השופטים בדיון כי לא יתערבו בהחלטת הממשלה.

שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה מסרה בעקבות ההחלטה: "מודה לשופטי בג"ץ שדחו את העתירה השערורייתית שעלתה לצערי גם בחיי אדם. הממתינים באתיופיה סבלו די והותר, אני אמשיך להילחם עבורם והיום זהו יום משמח במיוחד שאני יכולה לפעול להעלאתם המיידית. אני רוצה להודות לפרקליטות המדינה ולייעוץ המשפטי של הממשלה שנאבקו למען הצדק". 

יועמ"ש המרכז למדיניות הגירה ישראלית, עו"ד ד"ר יונה שרקי שייצג בדיון מסר: "בכל פעם שמגיע עותר עם גישה לאומית לבית המשפט העליון, השופטים נזכרים שלא הכול שפיט. למרבה הצער, גם מול מאמצי הממשלה להכניס ארצה לא יהודים שאינם זכאי חוק השבות, בחרו השופטים בגישה צינית זו. בית המשפט הותיר את המפתחות לעלייה לישראל מאתיופיה בידי עסקנים פרטיים בעלי מניעים זרים. המרכז למדיניות הגירה ישראלית ימשיך לפעול בזירה הציבורית על מנת להסביר לאזרחי המדינה את כובד הסוגייה ואת השלכותיה". 

בחודש נובמבר האחרון אישרה הממשלה  את הצעתה של שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו-שטה להעלות את הממתינים במחנות במדינה. הקירטריון שנקבע לעלייה: אנשים בעלי קרובים מדרגה ראשונה בישראל. הצעת ההחלטה גובשה בתיאום עם שרת הפנים איילת שקד, ובתום דיונים ממושכים. בהצעה נכתב כי העלאתם אמורה להתחיל "בטווח הזמן הקרוב", כפוף להנחיות משרד הבריאות.

הפופולריים