הפלסטינים: אם טורקיה תציע מו"מ עם ישראל - נסכים

הפלסטינים: מו"מ עם ישראל? נסכים להצעה טורקית
שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מאלכי, אמר בריאיון לערוץ CNN כי ברשות מרוצים מאוד מהתקרבות בין ישראל לאנקרה
מחבר גל אהרונוביץ' מחבר גל אהרונוביץ'
Getting your Trinity Audio player ready...
בנט אבו מאזן
צילום: צילום: מארק סלם, פלאש 90

שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מאלכי, אמר היום (שבת) בריאיון לערוץ CNN בטורקית, כי הרשות הפלסטינית לא מודאגת מהתקרבות היחסים בין אנקרה לתל אביב. "להפך אנחנו מרוצים מאוד מהתקרבות זו", אמר אל-מאלכי בריאיון.

אל-מאלכי הסביר כי ההתקרבות מעניקה לטורקיה מנופי כוח, בהם תוכל להשתמש במהלך משא ומתן אפשרי בין הפלסטינים לישראל. שר החוץ הפלסטיני הוסיף כי "אם טורקיה תציע לנו משא ומתן עם ישראל נקבל זאת".

נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר השבוע בטורקיה ונפגש עם מקבילו הטורקי, רגיפ' טאיפ ארדואן, לאחר שהאחרון הזמין אותו. זה היה הביקור הראשון של מנהיג ישראלי בטורקיה זה 14 שנה. הרצוג ביקש מארדואן לפעול נגד פעילות חמאס בשטח טורקיה. בחדשות הערב בכאן 11 פורסם היום (רביעי) כי ישראל העלתה את הסוגייה הזו כמה פעמים בעבר. 

בחירת העורכת