בדרך לפתרון? ראש הממשלה נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד אמרו ליו"ר כחול לבן בני גנץ שחוק הפנסיות לאנשי הקבע יאושר בכנסת ביום שני. כך דווח בחדשות הערב בכאן 11. כל ראשי המפלגות בקואליציה הסכימו לאישור החוק ביום שני - מלבד יו"ר העבודה מרב מיכאלי שדורשת שינויים בחוק לפני הקריאה הראשונה בכנסת. הפשרה המוצעת: החוק יאושר בקריאה ראשונה וישונה בכנסת.
קרב ראש בראש מיכאלי נגד גנץ: אחרי שכל ראשי המפלגות התחייבו לתמוך בחוק הפנסיות ביום שני - מיכאלי דורשת שינויים בחוק לפני ההצבעה והמסר המרגיע של לפיד ובנט לגנץ@shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/SIH75ULBQp
— כאן חדשות (@kann_news) February 23, 2022
"אנחנו הצבענו נגד בממשלה ואני מקבלת שמשהו שעבר בממשלה מחייב את הקואליציה, אבל אנחנו דורשות שם שינויים", אמרה השרה מרב מיכאלי בריאיון לשאול אמסטרדמסקי במשחקי הכיס. "יש לי כבוד והערכה למשרתים בצהל אבל גם למורות, שגם בלי העבודה שלהם לא יהיה לנו צה"ל".
משבר הפנסיות | גורמים בעבודה: לא נאפשר להעביר את החוק ביום שני - ללא שינויים. בכירים בקואליציה על גנץ: ממורמר, חושב שהוא יכול להנחית פקודות@yaara_shapira #חדשותהערב pic.twitter.com/sRuRGH0Yt0
— כאן חדשות (@kann_news) February 23, 2022
"אנחנו חייבים לחזק את הלוחמים, אבל לא אותו דין צריך לחול על כולם. ואם כבר מנרמלים מצב שבעצם מתנהל בלי חקיקה והסדר חוקי, ומחוקקים את ההסדר הזה - הוא צריך להיות הגון, הוא צריך להבדיל בין מי שמסכנים את חייהם לבין מי שעושים עבודה מאוד חשובה, אבל היא ככל העבודות במגזר הציבורי בישראל, והיום הפער הוא בלתי נסבל", אמרה מיכאלי.
הקרב על הפנסיות: צה"ל הפיץ אתמול סרטון שהיה אמור להסביר למה המהלך הזה מוצדק. @amsterdamski2 פירק אותו ומצא כמה אי דיוקים #משחקי_הכיס pic.twitter.com/SwBP9BtIxH
— כאן חדשות (@kann_news) February 23, 2022
יו"ר סיעת כחול לבן, איתן גינזבורג, אמר הערב לשלי וגואטה כאן רשת ב כי מפלגתו רוצה בהמשך קיומה של הממשלה אך היא עומדת על כך שכל השותפות בקואליציה יעמדו בהתחייבותן לתמוך בחוק הפנסיות בצה"ל. הוא ציין כי רק לאחר שתעבור הצעת החוק בקריאה ראשונה יהיה אפשר לדון בשינויים שיוכנסו בה.