פרקליט מחוז ירושלים (פלילי), עורך הדין דני ויטמן, אמר היום (שישי) בריאיון לרן בנימיני ותמר אלמוג שהסדר הטיעון עם חבר הכנסת יעקב ליצמן משרת את האינטרס הציבורי. לדבריו, ליצמן לא יצא בזול מההסדר, "הציפייה שכל עבירת מרמה והפרת אמונים תסתיים מאחורי סורג ובריח לא ריאלית". עורך הדין ויטמן התייחס לביקורת על גובה הקנס הנמוך שהוטל על ליצמן, 3,000 שקלים, וטען: "הקנס הוא אמירה הצהרתית של התביעה, בית המשפט וגם של הנאשם שהמעשה פסול".
האזינו לריאיון המלא עם עו"ד דני ויטמן לכאן רשת ב
"התיק הזה לא היה קל מבחינה ראייתית", טען הפרקליט על פרשת מלכה לייפר. "האירועים היו מ-2013, השיח בין ליצמן לפסיכיאטר היה מאוד דל במילים, ואף על פי כן חשבנו שהוא חוצה את הרף הפלילי. לומר שהתוצאה של האירוע לא מספיקה לציבור – שגויה. מדובר בשר לשעבר שלוקח אחריות על מעשה – שהוא לא ברף החמור של עבירת הפרת האמונים, אבל מספיק חמור כדי להפליל אותו – מודה ומשלם מחיר באופן אישי".
אתמול נחתם הסדר טיעון עם השר לשעבר יעקב ליצמן, רגע לפני פרישת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. ליצמן יודה בהפרת אמונים בפרשת מלכה לייפר, וסעיף השיבוש הורד מכתב האישום. פרשת המעדנייה לא תהפוך לכתב אישום. הענישה שסוכמה היא מאסר על תנאי וקנס סמלי של 3,000 שקלים.
ביקורת רבה הושמעה נגד הסדר הטיעון שנחתם עם ליצמן היום במסגרת ניקוי השולחן של היועמ"ש. במשרד המשפטים טוענים שהוא דווקא ראוי@almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/a2woJIaRzr
— כאן חדשות (@kann_news) January 27, 2022
בחודש מאי האחרון החליט מנדלבליט להגיש כתב אישום כפוף לשימוע נגד ליצמן בפרשת מלכה לייפר. לפי החשד ליצמן פעל באופן פסול במטרה להשפיע על הפסיכיאטר המחוזי שישנה חוות דעתו ויקבע שאינה בת הסגרה מבחינת מצבה הנפשי. בכך, לפי כתב החשדות, ניצל את תפקידו ומשרתו ופעל בניגוד לאינטרס הציבורי.