אחרי אישור חוק החשמל, בקואליציה מאמינים כי יוכלו להעביר גם את חוק הגיוס, שיעלה להצבעה בשבועיים הקרובים לטענת הממשלה. הארכת החוק אמורה לפוג מחר, ועל כן ביקשו בממשלה מבג"ץ להאריכו בשלושה חודשים נוספים, תוך התחייבות כי יעלה בקרוב להצבעה. בתוך כך, בקואליציה מעריכים כי העברת חוק החשמל היום (רביעי), סוללת את הדרך לתמיכתה של רע"ם גם בחוק הגיוס.
חוק הגיוס חוזר: גנץ צפוי להביא את החוק להצבעה בשבוע הבא - אישורו תלוי ברע"ם. הדיווח של @yaara_shapira #חדשותהערב pic.twitter.com/TUfGirlK6C
— כאן חדשות (@kann_news) December 16, 2021
בחודש שעבר פורסם בכאן חדשות כי בלשכת שר הביטחון גנץ אופטימיים באשר לתמיכת רע"ם בחוק, לאחר שנץ נפגש עם מנסור עבאס. בסביבת גנץ גם מעודדים מהעובדה שהצליחו להעביר בחודש שעבר שני חוקים ביטחוניים קטנים יותר בתמיכת רע"ם. לפני כשבועיים אמר גורם ברע"ם אמר לכאן חדשות: "הצבעתנו בחוק הגיוס תלויה בין השאר בהסכמות על חוק החשמל", שעבר כאמור היום.
בחודש אוגוסט אישרה הממשלה את הורדת גיל הפטור מגיוס לחרדים ל-21, אך לשנתיים בלבד. על פי המתווה שסוכם, צעיר חרדי בן 21 יוכל להצטרף למערך החירום וההצלה הלאומי ולקבל הכשרה תעסוקתית. מטרת השינוי - לאפשר לחרדים להשתלב בשוק התעסוקה ולרכוש מקצוע, כמו גם להגדיל את מספר המתגייסים החרדים. אחרי שנתיים, גיל הפטור יעלה ל-22, ואחרי שנה נוספת - יעלה ל-23. יש לציין כי התוכנית כפופה לאישור בכנסת.