חברי קונגרס אמריקנים קוראים לעיצומים על NSO

חברי קונגרס אמריקנים קוראים לעיצומים על NSO

חברי הקונגרס כותבים במכתב כי החברה הישראלית אפשרה הפרות זכויות אדם • המחוקקים עוד קוראים לעיצומים על חברות אמירתיות ואירופיות
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
לוגו NSO ארכיון
צילום: צילום: כאן חדשות

חברי קונגרס אמריקנים פנו במכתב למשרדי האוצר והחוץ וקראו להטלת עיצומים על החברה הישראלית NSO, על שאפשרה הפרות זכויות אדם, כך דווח היום (רביעי) בסוכנות הידיעות רויטרס. המחוקקים עוד קוראים לעיצומים על חברות אמירתיות ואירופיות.

בין העיצומים שיוטלו על הבכירים, אם תתקבל הבקשה: הקפאת חשבונות בנק ואיסור כניסה לארצות הברית. אף אחת מהחברות המעורבות לא הגיבה עד כה. המכתב, חתום על-ידי יו"ר ועדת הכספים של הסנאט, רון ויידן, ויו"ר ועדת המודיעין של בית הנבחרים, אדם שיף. כמו כן 16 מחוקקים נוספים מהמפלגה הדמוקרטית חתמו על המכתב. 

מאחורי תעשיית הצללים של ישראל | עוד יום 

שלשום דווח ברשת התקשורת האמריקנית בלומברג מפי גורמים יודעי דבר שחברת NSO הישראלית שוקלת אפשרויות לגבי עתידה, וביניהן לסגור את היחידה שעומדת מאחורי תוכנית הריגול הידועה לשמצה "פגאסוס", ואף למכור את החברה כולה. 

לפי הדיווח בבלומברג, שתי קרנות הון אמריקניות קיימו מגעים לגבי השתלטות על NSO וסגירת פגאסוס. בתרחיש זה, הקרנות יזרימו כ-200 מיליון דולר שימשו להפיכת פגאסוס לתוכנה הגנתית בלבד, ואולי ישמשו גם לפיתוח טכנולוגיית המל"טים של החברה הישראלית. דוברת החברה סירבה להגיב לידיעה של בלומברג. 

בחודש שעבר משרד המסחר האמריקני הודיע על הוספתה החברה לרשימה ובה תאגידים הפוגעים באינטרסים של ארצות הברית. שרת המסחר האמריקנית, ג'ינה ריימונדו, אמרה על ההחלטה בעניין החברות הישראליות: "ארצות הברית מחויבת להשתמש בביקורת בכל הקשור לייצוא כדי להטיל אחריות על חברות המפתחות, סוחרות או משתמשות בטכנולוגיות שמשתמשים בהם לביצוע פעילויות זדוניות המאיימות על פרטיותם של החברה האזרחית, מתנגדי משטר וארגונים".

בתחילת החודש סוכנות הידיעות "רויטרס" פרסמה כי טלפונים של עובדי משרד החוץ של ארצות הברית נפרצו באמצעות תוכנת ריגול של חברת NSO. ככל הנראה מדובר בדיפלומטים אמריקנים המוצבים באוגנדה או עוסקים בה. על פי הפרסום, הם היו במעקב בחודשים האחרונים. המכשירים שנפרצו היו מכשירי אייפון של תשעה דיפלומטים. חברת אפל ושגרירות אוגנדה בארצות הברית סירבו להגיב.

הפופולריים