עדכון | שרת החינוך שאשא ביטון על מנכ"ל משרדה: "אין קשר בין פיטוריו לקורונה, התנהלותו מוכיחה – לא ראוי להיות איש אמון"
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון פיטרה הערב (ראשון) את מנכ"ל משרדה יגאל סלוביק. על פי גורם במשרד החינוך, סלוביק פוטר על רקע חילוקי דעות מקצועיים.
סלוביק קיבל את הודעת הפיטורים ביום רביעי שעבר. בסביבתו טוענים כי הסיבה לכך הם חילוקי דעות עם השרה שאשא ביטון, בין השאר סביב מבצע החיסונים לקורונה בבתי הספר. מנגד, בסביבת שרת החינוך אומרים לכאן חדשות כי זהו שקר, וסלוביק בחר בנושא נפיץ כי לנקות עצמו מהסיבה האמיתית שהובילה לפיטוריו. עם זאת, בסביבת השרה מסרבים לומר מהי סיבת הפיטורים, "כדי לשמור על כבודו של סלוביק" כלשונם, אך מציינים כי השרה חשה חוסר שביעות רצון מתפקודי של סלוביק.
גורם המעורה בפרטים טוען כי סלוביק ביקש משאשא ביטון לדחות את פיטוריו עד לאמצע פברואר וזאת כדי להשלים חצי שנה בתפקיד, אך היא סירבה.
ממשרד החינוך נמסר כי "המשרד מחויב לכל החלטות הממשלה וקבינט הקורונה. אנחנו מאחלים למר יגאל סלוביק הצלחה בהמשך דרכו".
סלוביק, תא"ל במיל', היה בעברו קצין שריון ראשי וראש חטיבת כוח אדם בזרוע היבשה. בתפקידו האחרון שימש ראש אגף לוחמה בטרור במטה לביטחון לאומי של משרד ראש הממשלה. בחודש יוני האחרון הודיעה השרה על כוונתה למנות את סלוביק לתפקיד, אותו החל למלא בפועל כבר ב-4 ביולי.
בריאיון שנתן סלוביק לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב לפני כשבועיים, אמר לרן בנימיני כי חיסון של ילדים יאפשר למערכת החינוך להמשיך ולתפקד. "אנחנו לא חושבים שמגבלות על בכיתות זו הדרך הנכונה לטפל בתלמידים. אנחנו צריכים לעודד את החיסונים מהראייה החיובית ולא בתפיסה שלילית".
האזינו לריאיון עם יגאל סלוביק בכאן רשת ב | 25.11.21