יו"ר רע"ם מנסור עבאס נפגש עם עבדאללה מלך ירדן

יו"ר רע"ם מנסור עבאס נפגש עם עבדאללה מלך ירדן
הפגישה התקיימה בעמאן בידיעת ראש הממשלה בנט ושר החוץ לפיד • לשכת המלך הירדני עדכנה: "השניים דנו בנושא הפלסטיני" • בקיץ האחרון קיים מלך ירדן פגישות חשאיות עם נשיא המדינה יצחק הרצוג ועם ראש הממשלה בנט
מחבר עמיחי שטיין וסולימאן מסוודה מחבר עמיחי שטיין וסולימאן מסוודה
Getting your Trinity Audio player ready...
פגישת עבדאללה ועבאס
צילום: -

לשכת המלוכה בירדן פרסמה הערב (שלישי) באופן רשמי כי מלך ירדן, עבדאללה השני, נועד היום עם יו"ר מפלגת רע"ם, מנסור עבאס, בארמונו ברבת עמון. לפי ההודעה הירדנית, השניים דנו בהתפתחויות בשטחים הפלסטיניים ובדרכים לקדם את תהליך השלום.

עוד צויין כי מלך ירדן הדגיש את עמידתו לצד האחים הפלסטיניים, "במאמצם להשיג את זכויות הצודקות והלגיטימיות" וכי הוא "הדגיש הצורך לכונן שלום צודק וכולל על בסיס פיתרון שתי המדינות, שיבטיח את הקמתה של מדינה פלסטינית עצמאית בקווי 67, שבירתה מזרח ירושלים".

בנוסף, הדגיש עבדאללה מול עבאס כי ירדן ממשיכה להשקיע את מירב המאמצים כדי להגן על המקומות הקדושים לאסלאם ולנצרות בירושלים, "מתוקף האופטרופסות ההאשמית". על פי גורם המעורה בפרטים, הפגישה נקבעה לבקשת הירדנים. חבר הכנסת עבאס עדכן מראש את ראש הממשלה נפתלי בנט ושר החוץ יאיר לפיד, בפרטי הנסיעה והפגישה.

בריאיון שהתקיים ערב ראש השנה, חשף נשיא המדינה יצחק הרצוג כי בסוף חודש אוגוסט קיים פגישה עם מלך ירדן. "הייתה לנו שיחה נהדרת, הוא מנהיג חשוב מבחינתנו. אם וכאשר יתאפשר אני אפגש עם הרבה מנהיגים באזור, הכול בתיאום עם הממשלה", אמר הנשיא בריאיון למיכל רבינוביץ' בחדשות הערב.

בסוף חודש יוני האחרון נפגש ראש הממשלה נפתלי בנט עם המלך עבדאללה בביקור חשאי בעמאן. במהלך הפגישה סיכמו השניים על פתיחת דף חדש בין המדינות - אחרי שנים של נתק ושורת מהמורות ביחסים ביניהן. עוד עדכן ראש הממשלה על אישור העברת המים, לבקשת ירדן.

הפופולריים