לקראת ההצבעה המתקרבת על התקציב - ראשי הקואליציה הסכימו ביניהם שלא להעלות חוקים נפיצים עד לאישורו, כך פורסם היום (שני) בחדשות הערב בכאן 11. בין החוקים עליהם דובר נמנים "חוקי נתניהו", אותם חוקים שמבקריהם מתארים ככאלה שכוונו ישירות נגד ראש הממשלה לשעבר, ביניהם הגבלת כהונת ראש ממשלה לשתי קדנציות ואיסור על כהונה תחת כתב אישום.
ראשי הקואליציה סיכמו שלא להעלות חוקים נפיצים עד לאישור התקציב. גורמים בממשלה: לא רואים את "חוקי נתניהו" עוברים בקרוב ולא נעלה אותם אם לא יעברו בוודאות. מנגד, בקואליציה אופטימיים שיצליחו להסכים על הקמת ועדת חקירה לפרשת הצוללות לאחר העברת התקציב@yaara_shapira #חדשותהערב pic.twitter.com/ohTjH2WzM6
— כאן חדשות (@kann_news) October 4, 2021
בסיעות השמאל שרצו לקדם את החוקים הללו הסכימו שלא לקדם אותם אם יבינו שאין להם סיכוי לעבור. במקביל, בנט טרם השיב לגנץ האם יתמוך בהקמת ועדת החקירה לפרשת הצוללות, מהלך שבקואליציה מעריכים שהסיכוי להצלחתו גבוה יותר.
לעומת זאת, ברע"ם דווקא דורשים מהממשלה חבילת חקיקה כתנאי לתמיכה של המפלגה בתקציב. בשיחות בין בכירים במפלגה לגורמים בקואליציה הועברה שורת דרישות, בהן מתווה להסדרת תכנון ובנייה ביישובים הערביים, מתווה להסדרת יישובים בנגב, הסדרת מעמדן של כ-2,000 משפחות פלסטיניות-ישראליות וחיבור חשמל למשקי בית בחברה הערבית.
ברע"ם מתנים את תמיכתם בתקציב עד אישורו בקריאה שלישית בבליץ של חקיקה. בדרישות: מתווה להסדרת תכנון ובנייה ביישובים הערביים, מתווה להסדרה בנגב, הסדרת מעמדן של כ-2,000 משפחות פלסטיניות-ישראליות וחיבור חשמל למשקי בית בחברה הערבית@SuleimanMas1 #חדשותהערב pic.twitter.com/OXlVF2LW8A
— כאן חדשות (@kann_news) October 4, 2021
ברע"ם מתוסכלים מתפקוד הממשלה עד כה, ומציינים כי דרישות אלה אינן חדשות, אלה התחייבויות שעוגנו בהסכמים הקואליציונים.
באשר לתקציב עצמו - הערב פורסם בכאן חדשות כי בתקופה האחרונה מתקיימים מגעים לעסקת חבילה במשק בין משרד האוצר, ההסתדרות ומעסיקים במגזר הפרטי. במסגרת המגעים, שנמשכים בין הצדדים כבר תקופה ממושכת, צפויה המדינה להסכים להעלאת שכר המינימום מ-5,300 שקלים לכ-6,000 שקלים, כשבמקביל ארגוני העובדים יצטרכו להסכים להקפאת שכר במגזר הציבורי.
קרבות התקציב | מגעים לעסקת חבילה במשק בין האוצר, ההסתדרות ומעסיקים במגזר הפרטי: המדינה צפויה להסכים להעלאת שכר המינימום לכ-6,000 שקלים. ארגוני העובדים יצטרכו להסכים להקפאת שכר במגזר הציבורי. ליברמן: לא נוכל לענות על דרישות השכר במגזר הציבורי בתקציב הנוכחי@lielkyzer #חדשותהערב pic.twitter.com/xxkO5W5TLr
— כאן חדשות (@kann_news) October 4, 2021
שר האוצר ליברמן עד כה סירב להיענות לדרישה זו בתקציב הקרוב, אך בימים האחרונים נראה כי הצדדים קרובים לסגור ביניהם עסקה.
הפגישה עם אבו מאזן | ראש הממשלה יכנס את ראשי המפלגות כדי לחדד את צורת ההתנהלות. בנט בתגובה לביקורת על ביקור בכירי מרצ ברמאללה: "צריך להפסיק עם המשיכות לכיווני קיצון" @shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/95643J045u
— כאן חדשות (@kann_news) October 4, 2021
ברקע, ראש הממשלה בנט, שבמפלגתו ימינה הושמעה ביקורת רבה על ביקור אנשי מרצ בלשכת אבו מאזן ברמאללה, החליט לכנס את ראשי המפלגות כדי לשוחח אתם על ההתנהלות בתוך הקואליציה. בנט שהעדיף לשמור על שתיקה בנוגע לביקור השנוי במחלוקת של יו"ר מרצ הורוביץ ואנשי מפלגתו ברמאללה, אמר בשיחות סגורות כי צריך "להפסיק עם המשיכות לכיווני קיצון".
בהכנת הידיעה השתתפו יערה שפירא, מיכאל שמש, סולימאן מסוודה וליאל קייזר