ליברמן: סגרים לא עוזרים למאבק בקורונה, צריך לקחת סיכונים

ליברמן: סגרים לא עוזרים למאבק בקורונה

בריאיון לשאול אמסטרדמסקי וליאל קייזר בכאן רשת ב אמר שר האוצר כי לאחר החגים תהיה הערכת מצב מחודשת: "עד שמחת תורה לא נוכל להגביל התקהלויות. אתמול אישרנו רכישה של חמישה מכשירי אקמו נוספים"
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
יאיר לפיד, אביגדור ליברמן
צילום: מרק ישראל סלם, לע"מ

שר האוצר אביגדור ליברמן התייחס היום (חמישי) בריאיון לכאן רשת ב להתמודדות של ישראל עם הקורונה והעומסים בבתי החולים ואמר: "השתכנעתי שהסגרים לא יעזרו, אבל הם פוגעים במשק". ליברמן הסביר לשאול אמסטרדמסקי וליאל קייזר: "צריך לבחור שביל זהב, קו סביר הגיוני. בחיים חייבים לקחת סיכונים, אי אפשר להפוך את המדינה לחברת ביטוח, לכן לוקחים סיכונים מחושבים ומשתדלים לשמור על היגיון. כל יום עושים הערכת מצב". 

האזינו לריאיון המלא עם שר האוצר בכאן רשת ב

"עד שמחת תורה לא נוכל להגביל התקהלויות", ציין שר האוצר. "כרגע יש חגים וכולם יוצאים החוצה. היום הנכונות של הציבור לשתף פעולה עם סגר תהיה מינימלית, ונזק הכלכלי יהיה מקסימלי". על מצוקת בתי החולים הוא אמר: "יכולת הספיקה בבתי החולים היא 2,000 איש, אתמול אישרנו רכישה של חמישה מכשירי אקמו נוספים, אך הבעיה היא שאין מספיק צוותים. להכשיר צוות אקמו לוקח בין ארבעה חודשים ולחצי שנה". 

בנושא החינוך אמר ליברמן שמתחיל פיילוט ברשויות המקומיות לבנייה מזורזת של כיתות. "חסרות כיתות, חסרות מיטות, הייתה פה הזנחה. זו הפעם הראשונה שתקציב משרד החינוך יותר גדול מתקציב משרד הביטחון", הוא טען.

בתחילת החודש עבר תקציב 2022-2021 בקריאה ראשונה בכנסת. לאחר ששר האוצר ליברמן התחייב שהממשלה בה יכהן לא תעלה מסים, על פי התקציב יעלה המס על כלי הפלסטיק החד פעמיים, מיסוי משקאות עתירי סוכר ושינויים בחוק במזומן. עוד הוכנסה לתקציב רפורמת החקלאות שקידמו שרי האוצר והחקלאות להורדת מחירי הפירות והירקות תוך פתיחת המשק לייבוא. 

הפופולריים