ביקור ראשון: ראש הממשלה נפתלי בנט נחת הבוקר (רביעי) בוושינגטון לביקורו הרשמי הראשון בתפקיד בארצות הברית. בפתח פגישתו הערב עם שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן אמר לו בנט: "אני יכול להבטיח שלא תמצאו חברה אמינה יותר מאיתנו. אני מביא מישראל רוח חדשה, ואותה אני רוצה להביא ליחסים שלנו. נדבר על איך נבלום את הפעילות האיראנית באזור, על היציבות האזורית ועל שינויי האקלים". שר החוץ האמריקני אמר מצידו כי "מחויבות ארצות הברית לביטחונה של ישראל תמיד הייתה". הוא הוסיף: "נדבר גם על יחסיה של ישראל עם מדינות נוספות באזור וגם על הנושא הפלסטיני, שחשוב לכולנו".
בנט ובלינקן סיכמו גם כי "חשוב לעבוד על הכנסת ישראל לתוכנית הפטור מוויזות, הן עבור אזרחים ישראלים והן עבור אזרחים אמריקנים", כך מסר משרד החוץ האמריקני.
במקביל, בכיר בממשל האמריקני צוטט בסוכנות הידיעות ריוטרס אומר כי הממשל מודאג יותר ויותר מהפעילות הגרעינית של איראן, אך הוא סבור שהנשיא ג'ו ביידן ידחה את הפצרות בנט להפסיק את המאמצים להחיות את הסכם הגרעין מ-2015. "כמובן שהתחייבנו לדרך דיפלומטית, אנחנו חושבים שזו הדרך הטובה ביותר", אמר הבכיר על רקע המשא ומתן עם איראן. "אם זה לא עובד, יש דרכים אחרות שאליהן צריך להמשיך", הוא הוסיף מבלי לפרט.
גורמים בכירים בממשל אומרים עוד בעניין האיראני כי ממשל ביידן ירש מהממשל הקודם מדיניות של לחץ מירבי על איראן שלא הניבה תוצאות כלשהן, ולמעשה גרמה להחרפה של המצב. הגורמים הבכירים בממשל ציינו כי הנשיא ביידן מכיר בכך שחידוש השיחות בין ישראל לפלסטינים אינו מציאותי בשלב זה אבל ישנם צעדים שניתן לנקוט כדי להקטין את הסיכוי להתלקחות אלימה. הם הוסיפו כי ממשלת ישראל תחת בנט מפגינה מחויבות לנהוג כך. עוד נאמר כי הממשל משקיע מאמץ רב מאחורי הקלעים בניסיון להרחיב את מעגל מדינות ערב שמסכימות לנורמליזציה ביחסיהן עם ישראל, וכי נושא זה יעלה גם כן בשיחת ביידן-בנט.
בפגישתו עם שר ההגנה של ארצות הברית לויד אוסטין אמר האמריקני: "הממשל מחויב לביטחונה של ישראל, ולזכותה להגן על עצמה. זה בא לידי ביטוי בסיוע הביטחוני, והממשל שלנו מחוייב לכך שכיפת ברזל תמשיך להגן על אזרחי ישראל. אנחנו גם מחויבים לשמור על יכולתה של ישראל להגן על עצמה מפני איראן ושלוחותיה".
"אני מצפה לשוחח איתך היום על התעצמותה של איראן. צפינו בהערכה בהובלה העולמית של ישראל במלחמה בקורונה. במשך עשורים, ישראל וארצות הברית בנו מערכת יחסים המבוססת על אמון ואינטרסים משותפים. אנחנו נדאג להמשך השמירה על ביטחונם של הישראלים", הוסיף אוסטין.
טרם המראתו לארצות הברית, העניק בנט ריאיון לעיתון הניו יורק טיימס, שהתפרסם הבוקר, ובו אמר כי ממשלה בראשותו לא תספח שטחים אבל גם לא תחתום על הסכם שלום עם הפלסטינים. עוד אמר בנט כי הוא מוסיף להתנגד לחזרה להסכם הגרעין עם איראן, אולם יציג בפני ביידן תפיסה חדשה שכוללת לחץ אזורי משותף על איראן מצד ישראל ומדינות ערביות השותפות לדאגה מהתנהלותה של איראן.
אתמול לפני שעלה למטוס, אמר בנט כי מלבד פגישתו עם ביידן, ידון גם עם שר ההגנה ושר החוץ של ארה"ב: "יש ממשל חדש בארה"ב וממשלה חדשה בישראל, ואני מביא איתי מירושלים רוח חדשה של שיתוף פעולה, וזו נשענת על קשר מיוחד וארוך שנים בין שתי המדינות".
על הנושאים בהם יעסוק בפגישותיו אמר בנט: "אנחנו נטפל בהרבה חזיתות, בראשן החזית האיראנית, ובמיוחד קפיצת המדרגה בשנתיים-שלוש האחרונות, בתוכנית הגרעין האיראנית. אנחנו נדבר במיוחד על התוכניות לבלימת תוכנית זו. אנחנו גם נטפל במספר פעולות לביצור העליונות הצבאית הישראלית. לצד זה, נעסוק גם בתחומי הכלכלה, ההיי-טק, החדשנות, משבר האקלים שמטריד את כולנו, וכמובן - המאבק בקורונה".