יו"ר מפלגת הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' התייחס היום (חמישי) לנאומו אתמול במליאת הכנסת, שבו טען כי אחד ממוקדי ההדבקה האחרונים היה מצעד הגאווה והאשים את קהילת הלהט"ב כי היא סותמת פיות שנים רבות. בריאיון לליאל קייזר בתוכנית "משחקי הכיס" בכאן רשת ב אמר סמוטריץ' כי בנאומו בכנסת נקב בשורת אירועים שאם הממשלה בזמן אמת הייתה מטפלת בהם – היה נמנע סגר, וציין שהוא לא דיבר רק על מצעד הגאווה.
יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' ל-@lielkyzer, על נאום הגאווה וההדבקה: "קהילת הלהט"ב סותמת פיות כבר הרבה שנים. בכל פעם שרק מזכירים אותם, ולא משנה מה ההקשר, אי אפשר לנהל דיון לגופו של עניין. אולי בגלל ששר הבריאות משתייך בעצמו לקהילה אז מייד המשרד רץ להוציא הודעה" #משחקי_הכיס pic.twitter.com/WNzYgIaK40
— כאן חדשות (@kann_news) August 5, 2021
"מותר לדבר גם על קהילת הלהט"ב ומצעד הגאווה ולציין את האירוע הזה, שיחד עם אירועים רבים, הביא אותנו לאן שהגענו", אמר סמוטריץ'. הוא תהה אם בגלל ששר הבריאות הוא חלק מהקהילה הגאה משרדו רץ להפריך אמירות של פוליטיקאים הקשורות לקורונה. "מתי בפעם האחרונה משרד הרביאות טרח לרוץ ולהוציא הודעות מול אמירות של פוליטיקאים על הקורונה?", הוא הוסיף.
בנאומו אתמול מעל בימת הכנסת אמר סמוטריץ': "הייתה פה מסיבת הדבקה עצומה שהתחילה את כל הגל הזה. לאף אחד אין את האומץ לומר את זה אבל מצעד הגאווה, ההשתוללות הגדולה בתל אביב, הייתה סטארטר של ההתפרצות הזו".
יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ': "הייתה פה מסיבת הדבקה עצומה שהתחילה את כל הגל הזה – מצעד הגאווה, ההשתוללות הגדולה בתל אביב, הייתה סטארטר של ההתפרצות הזו" pic.twitter.com/vKSNeYjWi6
— כאן חדשות (@kann_news) August 5, 2021
סמוטריץ' ציין בנאומו גורמים נוספים להתפרצות כמו המחאות בבלפור והטיסות לטורקיה, שמוגדרת מדינה אדומה. יו"ר הציונות הדתית הגיב לדברים וכתב בהודעה: "מישהו מנסה להתחבא מאחורי קטע חתוך מנאום כדי להחביא את כשלונו? אני חושב שהיה נאום מצוין וחשוב. היו שורת אירועים שגרמו להתפרצות הנוכחית ולסגר שכנראה יוטל על כולנו בחגי תשרי וניתן היה למנוע - הפגנות הגדולות בבלפור, מסיבת ההדבקה ההמונית בתל אביב, נתב"ג, יציאה המונית אל טורקיה האדומה, אבל תראו, הס מלדבר בהיגיון כי הזכרתי את מצעד הגאווה".
בהכנת הידיעה השתתף זאב קם