יו"ר רע"ם מנסור עבאס התראיין בסוף השבוע האחרון לעיתון הערבי אל-קודס אל-ערבי והתייחס לתחומים המדיני, הפוליטי והאזרחי. עבאס חשף בריאיון כי ישנן הבנות רחבות יותר מההסכם הקואליציוני. "יש ציפיות לדברים שאנחנו יכולים לעשות עם הממשלה הזו מעבר למה שיש בהסכם", אמר עבאס והוסיף כי הממשלה של נפתלי בנט ויאיר לפיד "מסוגלת להאריך ימים" .
"רע"ם לא ויתרה בכלל על העקרונות הדתיים, הלאומיים או החברתיים שלנו ושמרנו לעצמנו את הזכות לקבל החלטה עצמאית במצבים כאלה כפי שהוכחנו בחוק האזרחות", אמר עבאס. הוא נשאל על היחסים עם חברי הרשימה המשותפת וציין את אחמד טיבי ואוסאמה סעדי, שעדיין מקיימים איתו קשרים בניגוד לשאר חברי הרשימה. "לצערי שאר חברי המשותפת לא דוגלים בהיגיון הזה וקרה שהם עברו לידינו ולא אמרו שלום. הם מתנהגים איתנו בתוקפנות", סיפר יו"ר רע"ם.
כמו לחבר מרצ וליכוד: מפרקים את הרשימה המשותפת | האזינו ל"עוד יום"
עבאס התייחס בהרחבה לסכסוך הישראלי-פלסטיני. הוא נשאל אם שוחח אם גורמים פלסטינים ואמר: "נשאיר את העניין הזה לזמן המתאים. לא רוצה להיכנס לפרטים, אבל תפקידי תמיד יהיה בעד תמיכה בסוגיית עמנו הפלסטיני דרך חזון ברור שמשיג שלום, ביטחון, שיתוף פעולה וסובלנות בין העם הישראלי והעם הפלסטיני".
הבטחה משתקת: זו הסיבה שרע"ם לא תביא לשינוי בחוק האזרחות | פרשנות
למה עבאס לא התעקש על שוויון זכויות? | פרשנות
דתי לפי דעתי: ההכשר של מנסור עבאס | פרשנות
יו"ר רע"ם הוסיף: "ישראל בתקופתו של נתניהו הלכה בכיוון של ניהול הסכסוך ולא לנסות לפתור אותו. לצערי העמדה הזאת חילחלה גם לתוך העמדה הפלסטינית, ולפי הבנתי, גם ברמאללה וגם בעזה חושבים על ניהול הסכסוך ולא על איך לפתור אותו. זה מצב רע מאוד וזה תרם לפילוג הפלסטיני".
עבאס לא חסך בביקורת גם על הצד הפלסטיני. "אם ישראל לא מעוניינת (בשלום), מה הצד הפלסטיני עושה כדי לגרום לישראל להיות מעוניינת בכך? העמדות של המפלגות הישראליות השתנו. מי האמין שתהליך השלום עם מדינה ערבית יהיה תחת חסות הליכוד? נתניהו בעצמו, אחרי הקדנציה הראשונה שלו היה זה שהמשיך באוסלו ושרון הוא זה שאמר שדין נצרים כדין תל אביב והוא זה שפינה את כל ההתנחלויות בעזה. המשמעות היא שהעמדות הפוליטיות/מדיניות נזילות ודינמיות", אמר עבאס.
בסוף הריאיון הדגיש עבאס כי שני הצדדים צריכים ללכת בכיוון של פשרה. "הממשלה הזאת רק נולדה. באופן ספציפי, בגלל ההרכב המגוון שלה, אפשר שהיא בעתיד תיכנס לסוגיות הסבוכות כיוון שהיא בנויה מקשת פוליטית רחבה - ונקודת החולשה שלה יכולה להפוך לנקודת כוח כיוון שהיא תייצר בתוכה דיאלוג אמיתי סביב הסוגייה הזאת", אמר יו"ר רע"ם.