שר הבריאות לשעבר וחבר הכנסת מהליכוד יולי אדלשטיין תוקף את נתניהו בשיחות סגורות ומצהיר על כוונתו להתמודד מולו בפריימריז. אדלשטיין אמר באחת השיחות, שפורסמו היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 111 כי הפרסום על המהלך רק הטיב עמו: "הייתי בטוח שיתקיפו אותי, אבל הופתעתי לגלות שאיפה שאני לא הולך - אומרים שהגיע הזמן להחליף את נתניהו". בסביבתו של יו"ר הליכוד הגיבו לפרסום ומסרו כי "מי שרוצה להתמודד מוזמן – כבר מחר בבוקר".
"הוא עשה את כל הטעויות האפשריות, בכל מקום שאני הולך – אומרים שצריך להחליף אותו": המתקפה של אדלשטיין על נתניהו. הפרסום של @shemeshmicha ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/JL4qVc2NI9
— כאן חדשות (@kann_news) June 20, 2021
כפי שפורסם בכאן חדשות, אדלשטיין חותר לקיום פריימריז בחודשים הקרובים ומעוניין להתמודד מול נתניהו. על כך אמר באחת השיחות: "לא רוצה למרוח את זה הרבה. אני לא מתכוון להיות שני ברשימה. מתכוון לנצח" והוסיף כי אם הממשלה הנוכחית תחל לקרטע, יהיה קשה להתמודד מול נתניהו. בתוך כך הוסיף לתקוף את ראש האופוזיציה הנוכחי: "הוא עשה את כל הטעויות האפשרויות. למה הוא הסכים לתת לגדעון, בנט, גנץ וכולם את ראשות הממשלה ורק לא לתת לאף אחד מהליכוד? למה הליכוד צריך להפסיד שלטון?".
פרסום ראשון: אדלשטיין הודיע לבכירים בליכוד – "אתמודד מול נתניהו על ראשות המפלגה, צריך להחליף אותו". הדיווח של @shemeshmicha ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/E4r8nPdrqE
— כאן חדשות (@kann_news) June 7, 2021
בהמשך הביע אופטימיות בנוגע לדעת הקהל סביב נתניהו ואמר כי "בעוד שבוע שבועיים אנשים ידליקו טלוויזיה וישימו לב שהוא (נתניהו) לא ראש ממשלה אז האסימון יתחיל ליפול ואז יגידו לו את האמת בפנים".
בשבוע שעבר פורסם בכאן חדשות כי בכיר נוסף בליכוד, ישראל כ"ץ, תקף את כוונתו של נתניהו להקדים את הבחירות לראשות המפלגה ואמר: "אני מתכוון להתעקש על זה, הפריימריז לא יוקדם. לא נעסוק עכשיו במלחמות פנימיות, העניינים בתוך הליכוד יחכו". חוץ מכ״ץ, גם חיים כץ, יולי אדלשטיין, ניר ברקת, דוד ביטן ואחרים מתנגדים בתוקף להקדמת הבחירות הפנימיות.