שר החוץ הנכנס וראש הממשלה החליפי יאיר לפיד אמר עם כניסתו לתפקיד היום (שני) כי צריך להיערך יחד לחזרה להסכם הגרעין מול איראן, אותו הגדיר "הסכם רע". לדבריו, ישראל הייתה יכולה להשפיע יותר אם ההתנהלות הייתה אחרת. "אבל העיקרון המסדר הוא אחד", הדגיש לפיד. "ישראל תמנע בכל דרך את האפשרות שלאיראן יהיה גרעין".
על העימות האחרון ברצועת עזה אמר לפיד: "זה לא בושה לומר שליבנו נשבר על כל ילד שמת בעימות. ילדים לא צריכים למות במלחמות".
קודם לכן אמר שר החוץ היוצא גבי אשכנזי כי "הסכמי אברהם הם לא רק הסכמי שלום בין מדינות, אלא הם מביאים גם שלום שמעורר תקוות לבאות". עם זאת, לדבריו, "הסכמי אברהם לא באים במקום הצורך לפתור את הסכסוך בינינו ובין הפלסטינים, ולשמר את הסכמי השלום בין מצרים ובין ירדן. כולי תקווה שמעגל המדינות הזה יתרחב".
שר השיכון והבינוי היוצא, יעקב ליצמן, אמר בטקס חילופי השרים: "הזמנים הכי טובים שלי היו כשהפלתי יחד עם חבריי את לפיד, שהיה שר אוצר". הוא הוסיף: "ירדנו עליו בוועדת כספים ועשינו לו בית ספר. מקווה שנמשיך לעשות לו גם היום".