ח"כ עיסוואי פריג' ממרצ רצה לפרוש מהכנסת רגע לפני הבחירות האחרונות. אחרי שבע שנים כחבר כנסת באופוזיציה, הוא הבין שהדרך העיקרית להשפיע היא מבפנים, וזו נראתה רחוקה באותה עת: "לא רציתי לחזור לכנסת. אמרתי לעצמי שבע שנים עשיתי אופוזיציה, אני לא רוצה לחזור על אותם דברים". רצה הגורל ועקב הנסיבות, הוא קרוב מאי פעם להיות השר הערבי השני בתולדות המדינה, כשהוא מיועד להיות השר לשיתוף פעולה אזורי בממשלת בנט לפיד.
רגע לפני השבעתו לשר ביום ראשון הקרוב, יואב קרקובסקי חזר עם פריג' לרגעים שבו עמדו היחסים בין ערבים ויהודים על סף פיצוץ - המהומות בערים המעורבות. פריג' הגיע ללוד ושוחח עם התושבים - הערבים והיהודים- על המציאות הקשה שהכתה בעיר לפני שבועות ספורים. "מה שקרה כאן עצוב, מעצבן ומקומם", אמר פריג'. "אנחנו נתמקד למה ואיך מסוגל בן אדם להגיע לשרוף בתי תפילה. שנים אנחנו צועקים שהאנרכיה הזו שבין התושבים מסוגלת להביא לשנאה - איפה הממשלה פה?". עוד הוסיף על האירועים האלימים: "הבלגן והמהומות שהיו בעכו ולוד לא צריכים להיות. ברגע שאני עובר לפגיעה ברכוש וונדליזם ואלימות, אני אומר לך: מספיק. זו לא הדרך להביע מחאה".
כשנשאל האם המנהיגות הערבית-ישראלית כשלה כשלא הצליחה למנוע את ההתפרצות האלימה בחברה הערבית באותה תקופה, הפנה פריג' אצבע מאשימה אל עבר גורמי האכיפה: "מי שאמון ואחראי על הביטחון האישי, החוק והסדר בחברה הערבית ובמדינת ישראל זו משטרת ישראל. אני לא אעשה את העבודה של המשטרה".
אולי אחד האתגרים הגדולים שמצפים לפריג' בממשלה הקרובה הוא השתתפות בישיבות ממשלה שידונו במבצע הצבאי הבא, אם וכאשר יהיה כזה. כשנשאל מה יעשה כשיצטרך להצביע על סוגיה כה רגישה עבור הציבור הערבי בישראל, השיב תשובה מפתיעה: "כל מדינה זכותה להגן על עצמה, כולל ישראל. תפקידי כחבר ממשלה לגרום שלא נגיע לנקודה כזאת".
ראלב מג'דאללה, השר הערבי הראשון בתולדות המדינה, שוחח גם הוא עם פריג' ודווקא ייעץ לו שלא להגיע לישיבת ממשלה שתעסוק במבצע צבאי בעזה, כפי שעשה בעופרת יצוקה. פריג' דווקא חושב אחרת: "אני מתכוון לשבת בכל ישיבת ממשלה ולהביע את דעתי. גם כשאנחנו מדברים על הצבעה בעד או נגד יש גם הימנעות. ללכת עם האמת שלך זה חזק וזה מתבקש"