עדכונים שוטפים
20:09 | לוין לח"כים: השבעת הממשלה צפויה ביום שני
יו"ר הכנסת יריב לוין אמר לחברי כנסת שהשבעת הממשלה החדשה צפויה להתקיים ביום שני הבא - כך פורסם בחדשות הערב. הדבר תואם את הקו של מקורבי נתניהו, שאומרים שעדיף למשוך את ההצבעה כמה שיותר. אתמול פורסמו בכאן חדשות הקלטות שבהן נשמע לוין אומר שהשיקול המרכזי למועד שבו תוכרז ההשבעה על הממשלה החדשה הוא מה שטוב לליכוד. החלטה סופית של לוין עדיין לא התקבלה.
לוין לח"כים: השבעת הממשלה צפויה ביום שני. מקורבי נתניהו: "צריך לעכב עד כמה שאפשר". הדיווח של @shemeshmicha ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/S4dwUBPoIx
— כאן חדשות (@kann_news) June 7, 2021
20:05 | פרטים חדשים מההסכמות בין בנט ללפיד
ההסכמים הקואליציוניים בין בנט ולפיד סופיים, אך ייחתמו רק לקראת מועד ההשבעה כדי לאפשר פתח לשינויים בלתי צפויים. עיקרי הדברים בהסכם, שפורסמו בחדשות הערב, הם: צירוף סיעות נוספות לממשלה יהיה בהסכמת בנט ולפיד בלבד. תינתן זכות וטו הדדית לשני הצדדים, גם בדיונים וגם על העלאת נושאים לדיון בממשלה ובוועדות השרים.
ההסכמים הקואליציוניים סופיים, אך הם ייחתמו רק לקראת מועד השבעת הממשלה, כדי לאפשר פתח לשינויים בלתי צפויים. הסיכום בין רע"ם לשתי סיעות הימין היה שלא לציין בגוף ההסכם מי יהיו חברי הוועדה שתדון בהכרה ביישובים בנגב, כך שהוויכוח בסוגייה יימשך גם אחרי השבעתה@yaara_shapira #חדשותהערב pic.twitter.com/FGnhtQJkBV
— כאן חדשות (@kann_news) June 7, 2021
עוד סוכם שבקבינט המדיני ביטחוני יהיו 12 חברים ולא עשרה – שישה מכל גוש. אחד מהחברים מגוש לפיד הוא ליברמן, כלומר: יהיה רוב ימני בקבינט. ראש הממשלה יקבע את סדר היום בקבינט וסדר יומה של הממשלה ייקבע על ידי שניהם.
בד בבד, כחלק מהסיכום בין רע"ם לימינה ותקווה חדשה הוחלט שלא לכתוב בהסכם מי יהיו חברי הוועדה שתדון בהכרה ביישובים בנגב. הסוגייה צפויה לעורר עוד ויכוחים בהמשך לאחר השבעת הממשלה.
19:22 | טיוטת קווי היסוד של הממשלה החדשה נחשפת
17:41 | ח"כ ניר אורבך בשיחות סגורות: עדיין מתלבט בין כל האפשרויות השונות ביחס לממשלה החדשה. לדבריו, הוא זקוק לעוד זמן כדי להחליט. בסיעתו מנסים לא ללחוץ עליו ומאפשרים לו את הזמן שהוא צריך
17:20 | ועידת מפלגת העבודה אישרה ברוב של 97% חברים את הכניסה לממשלה וכן את שינוי החוקה לעיגון שוויון מגדרי מלא במפלגה. מיכאלי: "אישרנו את התפקיד החשוב של מפלגת העבודה בהקמת ממשלת השינוי שתחליף את נתניהו"
16:00 | יו"ר הכנסת יריב לוין הודיע במליאת הכנסת שעלה בידי לפיד להרכיב ממשלה - אך לא הכריז על תאריך השבעתה: "ההודעה על מועד השבעת הממשלה תימסר בהמשך״
לוין הודיע בכנסת שעלה בידי לפיד להרכיב ממשלה, אך לא הכריז על תאריך השבעתה@yaara_shapira
— כאן חדשות (@kann_news) June 7, 2021
15:21 | גדעון סער בפתח ישיבת סיעת תקווה חדשה: יש להתייחס במלוא הרצינות לאזהרת ראש השב"כ. הדברים על "אוטונומיה פלסטינית בנגב" אינם פחות ממדהימים מצד מי שבתקופתו חל הכרסום המשמעותי ביותר בתולדות ישראל בריבונותה בנגב - זה קרה גם בגליל, בלוד ובדרום ת"א. לממשלה החדשה תהיה התמודדות לא פשוטה עם בעיות יסודיות שלא טופלו, שגולגלו והתעצמו.
15:09 | בני גנץ בפתח ישיבת סיעת כחול לבן: אם נתניהו יחליט לשרוף את המועדון הוא יפגע במורשתו ובמדינה. קורא לו לקבל את התוצאות הדמוקרטיות
שר הביטחון גנץ בהצהרה בפתח ישיבת סיעת כחול-לבן: "אם נתניהו מחליט לשרוף את המועדון הוא יפגע במורשתו ובמדינה. קורא לו לקבל את התוצאות הדמוקרטיות ולכבד את ההליך"@yaara_shapira pic.twitter.com/ijNerggXn2
— כאן חדשות (@kann_news) June 7, 2021
14:54 | בג"ץ דחה מספר עתירות נגד הצהרת לפיד כי עלה בידו להרכיב ממשלה. לטענת העותרים, לפיד שקיבל את המנדט, אינו יכול להיות שני ברוטציה
14:45 | יאיר לפיד בהצהרה בפתח ישיבת סיעת יש עתיד: "לתומכי ממשלת האחדות - יש המון אנשים בישראל שפוחדים מהממשלה הזו ואנחנו צריכים להושיט להם יד ולהרגיע. לא לקפוץ לבריכה בכיכר ולצעוק ניצחנו"
יאיר לפיד בהצהרה בפתח ישיבת סיעת יש עתיד: "לתומכי ממשלת האחדות - יש המון אנשים בישראל שפוחדים מהממשלה הזו ואנחנו צריכים להושיט להם יד ולהרגיע. לא לקפוץ לבריכה בכיכר ולצעוק ניצחנו"@ZeevKam pic.twitter.com/sJ304i1mdc
— כאן חדשות (@kann_news) June 7, 2021
14:26 | יו"ר הכנסת יריב לוין יודיע בפתח המליאה היום: עלה בידו של לפיד להרכיב ממשלה
בעולם הערבי יש ניסיון מאומץ למצוא שלדים בארון של ח"כ עבאס
09:00 | גורמים בתקווה חדשה ובימינה טוענים: הפרטים שפרסם יו"ר רע"ם, מנסור עבאס, מההסכם הקואליציוני איתו אינם נכונים ואינם משקפים את מה שסוכם. עבאס טען שסוכם איתו שתוך 45 יום, יוסדרו שלושה יישובים הבלתי חוקיים בנגב, ותוך תשעה חודשים יוסדרו רוב היישובים - כך פורסם היום בתוכנית "הבוקר הזה" עם אריה גולן, בכאן רשת ב
לא פשוט להיות מנסור עבאס אחרי שהצטרף לממשלת בנט-לפיד. @kaisos1987 על המתקפה על יו"ר רע"ם מכל כיוון בעולם הערבי#ערבערב pic.twitter.com/xYbhW95vb7
— כאן חדשות (@kann_news) June 7, 2021
07:24 | ח"כ מתן כהנא מימינה: "שמח שהרב דרוקמן הבהיר בקולו כמה הוא מתנגד לאלימות"
ח"כ מתן כהנא מימינה על מכתב הרבנים נגד הקמת ממשלת בנט-לפיד: "כשאתה מחבר משפטים כמו 'ממשלת שמד' ו'לעשות הכול', בקצה יכול להיות מבולבל אחד שיעשה מעשה אחר. שמח שהרב דרוקמן הבהיר בקולו כמה הוא מתנגד לאלימות".
"מקווה מאוד שיריב לוין יתנהג בממלכתיות. נתניהו צריך להבין - זה בסדר, יש דבר כזה במדינה דמוקרטית שנקרא חילופי שלטון, זאת לא טרגדיה. כולנו יודעים שהליכוד מנסה למשוך את זה רק כדי שיהיו עוד מהומות, עוד רעש ועוד שנאה", הוסיף כהנא.
07:03 | ח"כ שלמה קרעי מהליכוד על הממשלה המוקמת: לא צריך לעכב את השבעת הממשלה
ח"כ קרעי מהליכוד אמר לכאן רשת ב: "אין לנו מטרה לאחוז בקרנות המזבח עד השנייה האחרונה. השאלה אם יש עוד אפשרות לשנות את הדינמיקה או שאפסו הסיכויים. לא צריך לעכב את השבעת הממשלה. שעון החול שלה יאזל מהר מאוד וצריך לתת לו להתהפך, זו ממשלת זדון".