מי יהיה הנשיא ה-11 של מדינת ישראל? במשכן הכנסת משלימים את ההכנות לקראת הבחירות לנשיאות שיתקיימו הבוקר (רביעי). כיצד תתנהל ההצבעה החשאית, איך מכריעים אם אין רוב ומתי הנשיא ריבלין ייפרד מהתפקיד? | כל הפרטים.
המירוץ לנשיאות של הזוג המוזר | האזינו ל"עוד יום"
היום בשעה 11:00 תחל במליאת הכנסת ישיבה מיוחדת שבה תתקיים הצבעה חשאית לבחירת הנשיא. שני המועמדים, יצחק הרצוג ומרים פרץ, יגיעו למשכן בשעות הבוקר ויוזמנו לשהות, יחד עם קרוביהם והצוותים שמלווים אותם, באולמות "נגב" ו"ירושלים" באגף החדש בכנסת, שהוכנו מראש עבורם.
מליאת הכנסת (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
יו"ר הכנסת יריב לוין יפרט את נוהל ההצבעה החשאית בתחילת הישיבה, ויכריז על תחילת ההצבעה. שני המועמדים יוכלו לצפות בזמן ההצבעה מהיציע המיוחד במליאה. חברי הכנסת ייגשו להצביע מאחורי פרגוד לפי סדר שמות המשפחה. שם ישימו במעטפה פתק עם השם המועדף עליהם, או פתק לבן.
(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
לאחר ההצבעה תוכרז על הפסקה בישיבת המליאה כדי לספור את הקולות. תיבת הקלפי תילקח על ידי סדרני הכנסת לחדר נפרד, והקולות ייספרו על ידי חברי ועדת הקלפי, חברי הכנסת דוד ביטן (יו"ר הוועדה), יוסף טייב, אמילי מואטי ויואל רזבוזוב. בתום הספירה הישיבה תחודש ויו"ר הכנסת יכריז על התוצאות.
אם לא יושג רוב של 61 קולות למועמד/ת יתקיים סבב הצבעה נוסף. לאחר הצבעה שנייה, גם אם יושג רוב שאינו 61 או יותר, יוכרז על מנצח/ת. לאחר ההכרזה יו"ר הכנסת יצא יחד עם סגניו, מזכירת הכנסת, מנכ"ל הכנסת וקצין הכנסת לאולם שבו שוהה המנצח/ת ויודיע להם רשמית על התוצאות. ההשבעה תתקיים במעמד מאוחר יותר, כשכהונתו של הנשיא הנוכחי ראובן ריבלין תימשך עד ל-9 ביולי.
יצחק הרצוג ומרים פרץ (צילום: מאיר אליפור)