באירוע פנימי, נפרדו היום (חמישי) שופטי בית המשפט העליון מהשופט מני מזוז, שפרש לגמלאות בפרישה מוקדמת. מזוז, שכיהן גם כיועץ המשפטי לממשלה, תקף בדברי הפרידה שלו את המערכת הפוליטית: "מזה זמן, כולל בימים אלה ממש, אנו מצויים בתקופה של עימות ושל התלהמות ביקורתית הולכת וגוברת של המערכת הפוליטית כלפי מערכת המשפט, וכלפי מערכות אכיפת החוק כולן".
מזוז המשיך ואמר: "התפיסה בדבר חשיבות המשפט וכיבוד החוק ומשרתיו הייתה לזרה בעיני גורמים שונים בחברה הישראלית ובמערכת הפוליטית". לדבריו, "מציאות זו אמנם מקשה על בית המשפט במילוי ייעודו ותפקידו, ומאתגרת אותו כמעט על בסיס יום-יומי. אולם קושי זה אך מדגיש ומחדד במשנה תוקף את החשיבות הרבה של עמידת בית המשפט על תפקידו החוקתי-חברתי החשוב בהגנה על ערכי הדמוקרטיה וזכויות האדם".
בג"ץ ביטל אתמול את הדיון שהיה אמור לקיים בעתירות על אי-מינוי השרים, אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו התפשר והסכים למינויו של בני גנץ לשר המשפטים. שלשום התנגד נתניהו למינוי זה והציע את מינויו של השר אופיר אקוניס לתפקיד - הצעה שעל חוקיותה אמור היה לדון בג"ץ. אחרי הודעתו, ביקש נתניהו מבג"ץ לבטל את הדיון.
בהודעת ראש הממשלה נכתב כי הסיבה לשינוי הכיוון היא הצורך "לצאת מהמבוי הסתום ולאפשר את הפעילות ההכרחית של משרד המשפטים". כמה דקות קודם לכן הוגשה מטעם נתניהו תגובה לבג"ץ, בה נטען שבניגוד לטענות מנדלבליט, בעת ההצבעה "השרים היו מודעים היטב לעמדת היועץ המשפטי לממשלה".
"אל לו לבית המשפט או ליועץ המשפטי לממשלה להשים עצמם כממשלת-על וראוי להמנע מלקבוע עבור הממשלה איזה מינוי פוליטי עליה לעשות", נכתב בתשובת נתניהו. "עצם הדיון במינוי נעשה אפוא תחת ההליך המשפטי, ללא שהושגה הסכמה פוליטית כפי שראוי היה".