בכיר ברשות הפלסטינית אמר היום (רביעי) לכאן חדשות שלהערכתו, ישנה סבירות גבוהה שהבחירות לפרלמנט הפלסטיני שנועדו להיערך בעוד כחודש – יידחו. לפי הגורם, "נכון לעכשיו, 90% סיכוי שהבחירות יידחו". ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן עדיין לא קיבל החלטה אם לדחות את הבחירות, גם בתום שורה של דיונים בנושא שנערכו השבוע במוקטעה ברמאללה.
הלחץ על אבו מאזן לדחות את הבחירות לפרלמנט הפלסטיני גובר, גם בשל החשש שהפת"ח מפוצל וחמאס עלול להשיג דריסת רגל בגדה. בכיר ברשות לכאן חדשות: "90% סיכוי שהבחירות יידחו". פרסום ראשון של @galberger ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/uCaEuEZhi5
— כאן חדשות (@kann_news) April 21, 2021
ברשות הפלסטינית הצביעו בימים האחרונים על אפשרות שהבחירות יידחו, אם ישראל לא תאפשר להם לקיים את הבחירות גם במזרח ירושלים. לכאן חדשות נודע שבימים האחרונים גבר הלחץ על אבו מאזן מתוך סביבתו הקרובה לדחות את הבחירות. בין השאר החשש הוא מהעובדה שהפת"ח מגיע לבחירות מפוצל, וחמאס עלול להשיג דריסת רגל בשלטון הפלסטיני בגדה, באופן שישליך לרעה על היחסים בין הרשות לבין ישראל והממשל בוושינגטון.
לדברי מקורות פלסטינים, מי שנמצא בראש המאמץ להביא לדחיית הבחירות הם בכיר הרשות חוסיין א-שייח וראש המודיעין הפלסטיני מאג'ד פרג'. מלבדם, עוד שורה של אישים בפת"ח וראשי מנגנוני ביטחון של אבו מאזן מתנגדים לעריכת הבחירות בעת הזו. חמאס בשלב זה מתנגד לדחייה וטוען כי יש לאלץ את ישראל לקיימן במזרח ירושלים, גם במחיר של מאבק, ואין להיתלות בעמדה הישראלית המעורפלת בעניין הזה כתירוץ לדחיית הבחירות.
הראיס: איך הפך אבו מאזן מתקווה ליברלית לשליט יחיד? האזינו ל"עוד יום"