סמוטריץ' תקף את טיבי: נדאג שערבים שלא מכירים בכך שארץ ישראל שייכת ליהודים - לא יישארו כאן

סמוטריץ' תקף את טיבי - שהשיב לו בגרמנית
טיבי השיב בגרמנית: אתה גזען והוסיף: "אוי בצלאל היית ונשארת נער גבעות מתלהם". ההתנצחות בין סמוטריץ' לטיבי התעוררה לאחר שהאחרון התייחס לדבריו של הרב שמואל אליהו, מבכירי רבני הציונות הדתית
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
בצלאל סמוטריץ' ואחמד טיבי
צילום: צילום: אוליבייה פיטוסי ויונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' תקף היום (רביעי) את חבר הכנסת אחמד טיבי. ההתנצחות בין סמוטריץ' לטיבי התעוררה לאחר שהאחרון התייחס לדבריו של הרב שמואל אליהו, מבכירי רבני הציונות הדתית.

"שמעתי שאחרי שהרב שמואל אליהו אמר שמוסלמי אמיתי צריך לדעת שארץ ישראל שייכת לעם ישראל, אחמד טיבי פער עליו את פיו. אז אחמד, מוסלמי אמיתי חייב לדעת שארץ ישראל שייכת לעם ישראל, ולאורך זמן ערבים כמוך שלא מכירים בכך לא יישארו כאן. הרב שמואל ורבבות תלמידיו, ובהם אנחנו, נדאג לכך", כתב סמוטריץ'.

טיבי ענה: "אוי בצלאל היית ונשארת נער גבעות מתלהם. העובדה שלא תהיה שר, אלא בהישענות על ערבים עושה לי נחת. אבל אני ערבי שלא סופר אותך, ולא רוצה לשכנע אותך בכלום ולא את הרב ההוא שאמר שהארץ מקיאה את הערבים.. יאללה תחפף Du bist ein Rassist".

סמוטריץ' ענה גם על זה: "אוי אחמד, אהיה שר וזה לא יהיה בשום פנים ואופן בהישענות על תומכי טרור ומחבקי מחבלים כמוך וכמו החברים שלך ברע"מ. אתם תמשיכו לעשות פרובוקציות ילדותיות במליאה ואנחנו נמשיך לבנות את ארץ ישראל כביתו של העם היהודי, בעבורו ובעבור אלו שמקבלים את היותה של ישראל מדינה יהודית".

הרב אליהו, רב העיר צפת, כתב אתמול מסר ליו"ר רע"מ מנסור עבאס ולתנועה האסלאמית. "אפשר לריב פה עוד מאה שנה. אלוקים עושה את הדברים שלו. אתם רואים, עם ישראל הולך ומתחזק, הולך ומצליח. למה? כי הוא אמר ויהי.

"הכי חכם שנעצור רגע, נתבונן, נקבל עלינו עול מלכות שמיים. נקבל על עצמנו לעשות מה שהוא אומר. אז, כולנו בנים שלו. גם אנחנו וגם אתם. כל אחד הוא אומר לו אתה תהיה פה, ואתה תהיה פה. ככה זה, הוא קובע. יהיו רצון שהקדוש ברוך הוא יתן לכולנו שכל לעבוד בחכמה ולהפסיק עם המלחמות".

הפופולריים